Ostali sportovi Prijem u Ministarstvu sporta i mladih

Prvi čovjek Evropske šahovske unije gost Nikole Janovića

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednika Evropske šahovske unije Zuraba Azmajparašvilija koji je gost Šahovskog saveza Crne Gore u okviru Evropskog klupskog prvenstva koje se održava u Ulcinju.

Tom prilikom Janović je upoznao gosta da između Ministarstva na čijem je čelu i Šahovskog saveza Crne Gore postoji odlična saradnja, da država u kontinuitetu povećava finansijsku podršku za razvoj šaha u Crnoj Gori, te da svake godine u okviru programa Šahovskog saveza država stipendira mlade šahiste.

Takođe, Janović je istakao da je Crna Gora često domaćin i međunarodnih takmičenja u šahu, te da brojka od 700 učesnika iz evropskih zemalja na takmičenju u Ulcinju govori o višestrukom značaju organizacije ovakvih sportskih manifestacija u našoj državi.

Predsjednik Azmajparašvili se zahvalio na prijemu ministru Janoviću uz isticanje da je Crna Gora uvijek dobar domaćin takmičenja koje se organizuju u okviru Evropske šahovske unije i iskazao mogućnost da Crna Gora može biti i domaćin najznačajnijih evropskih takmičenja u šahu koji sa sobom donose brojne benefite za državu, kako u sportskom tako i u turističkom kontekstu zbog velikog broja učesnika i ljubitelja šaha koje ovakva takmičenja privlače.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neven
Gost
neven

A gdje je predsjednik Šahovskog saveza, nije valjda da ne prisustvuje ovom sastanku?

Brandy
Gost
Brandy

Sto bi sa Šakoticem i procesom koji je počet?
Izio vuk magarca,iznijese pare,potalise se…

Darko Berane
Gost
Darko Berane

Čovjek iz bazena glup ko voda i pametan čovjek iz šaha nadju se preko politike da razgovaraju u stvarnom zivotu ova dvojica nebi mogla da se nadju ni u avionu!

Send this to a friend