Ostali sportovi

Radunović i Gojković predstavljaju Crnu Goru

Bojana Gojković

Stokholm će od danas do 3. februara biti domaćin 10. međunarodnog turnira “The Golden Girl” u ženskom boksu. Tradicionalna revija predstavlja jedan od najjačih turnira ove vrste u Evropi, okupiće oko 300 takmičarki iz 22 zemlje, a Crnu Goru predstavljaće Tamara Radunović i Bojana Gojković.

Četiri godine zaredom najbolja seniorka i zvanično peta bokserka Evrope Tamara Radunović u prvom izazovu u 2019. godini nije bila uspješna. Radunović je na turniru Kup nacijau Somboru neočekivano poražena na poene od Sanje Sultankizi iz Kazahstana.

Period u Somboru članica Bokserskog kluba Budva iskoristila je da sparinguje sa bokserkama iz Mađarske i Francuske, tako da se dobro spremala za izazove u Švedskoj.

“Ove godine očekuju me brojni međunarodni turniri. Nakon Sombora i Kupa nacija, odmah sam se fokusirala na ovo takmičenje. Očekuje me jaka konkurencija, ali jasno je da imam velike ambicije. Nastojaću da na najbolji način odradim ovo takmičenje”, istakla je Radunović, koja će u junu u Minsku nastupiti na Evropskim igrama, što će ujedno biti i Evropsko prvenstvo.

U konkurenciji juniorki nastupiće Bojana Gojković (kategorija do 52 kilograma). Najbolja mlada bokserka i najbolja mlada crnogorska sportistkinja je u 2018. godini ispisala istoriju kada je kao juniorska šampionka Evrope postala osvajačica prvog zlata za crnogorski ženski boks!

Bojana je na Kupu nacijau Somboru, osvojila zlato, savladavši Grkinju Elenu Colidi, zatim Kamiliju Ahmet iz Kazahstana i njenu sunarodnicu Gulnar Turapbai.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

MNOGO SREĆE,ZNANJA I HRABROSTI IMATE.

Send this to a friend