Ostali sportovi

Razočarani Pešić najavio kraj karijere: Tretiran sam ispod onoga što sam zaslužio

Darko Pešić

Član atletkskog kluba “Lovćen” Darko Pešić saopštio je večeras za Radio Cetinje da će zvanično okončati karijeru.

Razlog napuštanja atletike, kako kaže bio je loš tretman koji nije zaslužio od Atletskog saveza Crne Gore.

“Od matičnog saveza sam mogao da dobijem samo mrvice, nepoštovanje i nerazumijevanje. To je na Balkanskom prvenstvu dokazao generalni sekretar saveza Milan Madžgalj koji me uvrijedio do groba. Razlog napuštanja kraljice sportova, jeste to što sam za posljednjih 10 godina od kako se takmičim na najvećim mogućim takmičenjima tretiran ispod onoga što sam zaslužio, sputavanjima i držanja na tankoj žici”, kazao je Pešić.

U svojoj karijerijeri sredinu je mijenjao nekoliko puta. Švedska, Srbija potom i Češka. Rad sa najboljim svjetskim desetobojcima, kako kaže, nije učinio da se osjeća kao profesionalac i šampion, već naprotiv. Posljedice, prema njegovim riječima nije trpio samo on.

“Svih tih godina trpio sam ja, kao moja familija, moji prijatelji i treneri sa kojima sam sarađivao. Živio sam u svim tim državama i sarađivao sa najboljim trenerima i kao čovjeku koji se lako prilagođava, plan i program mi se ,,lijepio”, ali problem je što sam svuda preživljavao, i umjesto da se osjećam kao profesionalac, ja sam se osjećao kao amater koji ima rezultate profesionalaca”, naglasio je Pešić.

Ova godina za Cetinjskog sportistu trebalo je da bude godina povratka i velikih rezultata. Tako je i plasman za Olimpijske igre, uprkos želji, ostao nedostižan.

“Olimpijske igre su ostale samo san, koji je već bio srušen 2016. godine kada sam bio na spisku, a preko medija sam saznao da treba da nastavim da sanjam. Razlozi nepoznati ili poznati”, kazao je Pešić.

Trostruki prvak Balkana, šesti sa Evropskog dvoranskog prvenstva, najbolji crnogorski desetobojac u istoriji, uprkos svemu, ne razmišlja o nastupu za drugu državu.

“O tome nema ni govora. Ja sam rođen u republici Crnoj Gori i za nju sam nastupao patriotski, onako kako samo sportisti znaju, dok za druge koji iz priloženog stanja u crnogorskom sportru riječ patriotizam koriste ,,moćni” ljudi kako bi upravljali kvalitetnim ,,nemoćnim” ljudima”, rekao je on.

Nakon 17 godina bogate karijere, cetinjski atletičar, okrenuće novi list. Zadovoljstvo će tražiti izvan sporta i atletike.

“Ne znam što ću dalje. Vodiću računa o svom zdravlju, i početi nešto da radim što me ispunjava, ali ne u sportu. Ovakav sport ne zaslužuje sportistu koji ima tako loš tretman od strane matičnog saveza”, zaključio je Pešić.

Darko Pešić rođen je na Cetinju 30.11.1992. godine. Završio je Fakultet za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu. 2017. postavio rekorde Crne Gore u dvorani – sedmoboj 5.984 boda, 60 prepone 7,99 sekundi, skok motkom 472 cm i skok udalj 7,12 m.

Osvojio je prva mjesta (motka i 60 prepone, 110 m prepone) na otvorenom prvenstvu Vojvodine u dvorani, prvo mjesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 60 m prepone, sedmoboju, skoku uvis, a bio je drugi na Međunarodnom mitingu na 60 prepone.

Takođe, bio je na korak od Svjetskog prvenstva u Londonu, ali su mu nedostajala četiri boda do ispunjenja norme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

OVO JE IGRA MINISTRA SPORTA ,PEŠIĆA I ATLECKOG SAVEZA PRED KONKURS ZA SUFINANSIRANJE NACIONALNIH SPORTSKIH SAVEZA U 2019 godini,PRATITE DEŠAVANJA PA SE UVJERITE.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

ODGOVORNO TVRDIM DA JE MINISTAR SPORTA DONOSEĆI OVAKO NAKARADNI ZAKON O SPORTU I NACIONALNU STRATEGIJU SPORTA DEFINITIVNO POSTAO GROBAR AMATERSKOG SPORTA U CRNU GORU.

Ivana
Gost
Ivana

Uvijek je bio u dobitku onaj ko na pravdi izgubi !

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Pešiću zašto nijesi na vrijeme reagovao i na to ukazao građanima Crne Gore,nego si dozvolio da te 10 godina drže kako sam kažež na tankoj žici,U Podgorici postoji izreka “ako i dako ,dva najgora čoeka”.MNOGO GORI JE SLUČAJ BIVŠE REPREZENTATIVKE CRNE GORE U JUDO-u,IVANE ŠUNJEVIĆ ,KOJU SVI KRALI I VARALI ,A ONA JE U TOJ GODINI BILA NA RANG LISTI… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Ko je ovaj brat?

real
Gost
real

najbolji desetobojac sto je cg ikad imala probaj neku disciplinu pa ce ti sve jasno bit

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ovaj momak je bio šesti na Evropskom prvenstvu! Zar je moguće da se prema njemu ovako odnosimo?

NIkola
Gost
NIkola

Sramotno je kako postupamo sa sportistima, bitno da ima para za politicare i funkcionere

Ruben
Gost
Ruben

Vec se osjecaju benefiti novog zakona i njegove depolitizacije…
Od saveza do ministarstva,sram vas bilo!

real
Gost
real

arletski savez je brka i sramota ovaj nesrecni madzgalj je sekretar 18 g moj pobro taj da mi taj rece neznam sto nemoze me uvrijedit jer tri si pametan momak i znas da nije vazno sto ti rece no ko ti rece tesko bez podrske se moze naprijed ali moze saberi se njih sto dalje od sebe i naprijed vi… Više »

justitio
Gost
justitio

Ponasanje saveza ne komentarisem jer je za svaku osudu,ali druze moj, ako je tebi motiv da se bavis sportom tretman kakav imas u savezu, nema tu sportiste! Sport je ljubav,strast, odricanje,zelja, nacin zivota ako cemo pravo. Nema tog saveza i funkcionera koji mogu pravog sportistu natjerati da batali karijeru u 26-oj godini! Ponasas se kao uvrijedjena mlada, ocekujes da te… Više »

Peki
Gost
Peki

Slazem se u potpunosti, ne pravdam savez, daleko od toga i sigurno je sve ovo sto kaze u pravu, ali mali je narcisoidan boga mi ko da je napravio nbeki uspjeh vrijedan pomena pa sad da on odredjuje sta ce i kako ce i da on pravi kadrovska rjesenja. Ne treniras ti druze za Madzgalja no za sebe, a da… Više »

Peki
Gost
Peki

Slazem se u potpunosti, ne pravdam savez, daleko od toga i sigurno je sve ovo sto kaze u pravu, ali mali je narcisoidan boga mi ko da je napravio nbeki uspjeh vrijedan pomena pa sad da on odredjuje sta ce i kako ce i da on pravi kadrovska rjesenja. Ne treniras ti druze za Madzgalja no za sebe, a da… Više »

M.V.
Gost
M.V.

A je l tako? A da li znas sto je neophodno desetobojcu da trenira? On trenira za 10 disciplina a u Crnoj Gori ne postoje uslovi. Cijelog zivota momak putije na racun svoje porodice da bi trenirao i prezivljavao, dok njegova konkurencija trenira u svojim gradovima, Darko nema ni stadiona ni rekvizita za treninge. Na Cetinje grade fudbalksi stadion cime… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

Darko tako prodju svi koji vole majku zato neka te nista to ne cudi .Patriotizam su zamijenili za interes i oko toga se ovih 30 god sve vrti .Zelim ti srecu u zivotu i bori se .

Hans
Gost
Hans

JE li moguce d aod ovoliko postrist ai sportskih ranika samo bitange vode sve sportske saveze? Raspad

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Pešiću sva čast.Ako budeš nastupao za drugu reprezentaciju neka ti je sa srećom,ovdje bi Ben Dzonson samo mogao šišati travu.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

..Nisi jedini u ovoj nesrećnoj zemlji sa takvom sudbinom.Zato na protest u Subotu!..

Masa
Gost
Masa

Da se obranu prasići, a?

Boba
Gost
Boba

@Masa – i zaplese zumba 😂😂😂

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Boba ..čuč’ Boba.. Kod nas bi se u Crnu Goru za nešto što ne valja,i kad je dno bna reklo’Ne valjaš Boba’..

Logz
Gost
Logz

Sramno. Ali prava slika banana države. Svi na protest u subotu!

Podgorica
Gost
Podgorica

Tebi treba dati banana.

Boba
Gost
Boba

Dace ti aljeksa banane…iz zete

Izv ba
Gost
Izv ba

Hahaha, to je nasa vlast d0vela g0rde ljude da nam drzavu vode.

Send this to a friend