Ostali sportovi

Rekordan broj radova i učesnika

Prijem radova za CSA konferenciju je završen sa do sada rekordnim brojem pristiglih naučnih radova: 151 rad od 311 autora i koautora sa svih kontinenata svijeta.

“Pristigle radove će recenzentski odbor, koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta, pregledati do sredine januara. Radove za konferenciju, na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive”, razdvojiće po sesijama”, kazao je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica, ocijenivši da će biti najkvalitetnija konferencija do sada.Image

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU, po prvi put u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine. Konferencija ima tradiciju dugu 16 godina, a do sada se održavala u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi i Podgorici. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Naučni radovi će biti predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport Mont, Crnogorski časopis za sportsku nauku i medicinu, kao i u časopis Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta. Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Na konferenciji će biti razmatrana aktuelna pitanja iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sale
Gost
Sale

Merima … jako si opterećena Bjelicom. Gde piše da je Bjelica naučnik? Za Crnu Goru prof. Bjelica je GENIJE. KAD MU ČUJETE IME – POKLONITE SE U ZNAKU POŠTOVANJA.
Ovo su prvične očekivanja za konferenciju, a biće na višem nivou.

Ime
Gost
Ime

Udarac lopte spoljnom stranom hrpta stopala i odskakanje lopte o tvrdu podlogu niko nije bolje elaborirao od Bjelice. Da ne bi njegovih strucnih radova fudbaleri ne bi znali kako se felsira lopta a ni kosarkasi kako da pravilno vode loptu

mikan
Gost
mikan

Pitaću za mišljenje o Bjelici Deja Savićevića.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

KOMISIJA OD IGARA NA SREĆU 2008 – 2011,KOMISIJA UPRAVE ZA MLADE I SPORT,Prof,dr.Dragan Drobnjak,Ivanović,Đukanović,Kasalica it

Slavko
Gost
Slavko

Kakva zloupotreba. A kad ste objavili ista o bilo kojem drugom naucnom skupu u CG?

Praznik
Gost
Praznik

Dobro objaviste i nesto o nauci a ne samo o politici i likovima iz zute stampe!!!!

merima
Gost
merima

Zar je Bjelica naučnik? Nisam znala.

Women
Gost
Women

Znala si… kao sto znaju svi… jer rezultati su egzaktan pokazatelj…

Bojka
Gost
Bojka

Koji crni rezultati? Rezultati sa sistematskih pregleda djece?

Send this to a friend