Ostali sportovi

Rekordan broj radova i učesnika

Prijem radova za CSA konferenciju je završen sa do sada rekordnim brojem pristiglih naučnih radova: 151 rad od 311 autora i koautora sa svih kontinenata svijeta.

“Pristigle radove će recenzentski odbor, koji čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta, pregledati do sredine januara. Radove za konferenciju, na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive”, razdvojiće po sesijama”, kazao je predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica, ocijenivši da će biti najkvalitetnija konferencija do sada.Image

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU, po prvi put u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine. Konferencija ima tradiciju dugu 16 godina, a do sada se održavala u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi i Podgorici. Prošle godine je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta.

Naučni radovi će biti predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport Mont, Crnogorski časopis za sportsku nauku i medicinu, kao i u časopis Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta. Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Na konferenciji će biti razmatrana aktuelna pitanja iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje.

9 Komentara na "Rekordan broj radova i učesnika"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend