Ostali sportovi

Rukometašice i vaterpolisti pokazali zrelost

Treće učešće na Mediteranskim igrama crnogorskih sportista nije bilo berićetno kao na prethodna dva (Peskara i Mersin), a pamtiće se po uspjehu ekipnih sportova, ženskom rukometu, vaterpolu i po odličju u karateu.

Ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, vaterpolo bronzanu, a karatistkinja Marina Raković stigla je, takođe, do odličja, kroz repesaž do bronze.

Ostali takmičari mogli su, a neki i morali, bolje. Predsjednik COK-a Dušan Simonović na ovaj način je ocijenio učešće naših reprezentativaca u Taragoni.

“Mislim da možemo biti zadovoljni našim nastupom na Mediteranskim igrama. Moguće, da je bilo sportske sreće, broj medalja je mogao biti i veći, ali smo pokazali da imamo u budućnosti na što računati. Kada ovo kažem, mislim, prije svega, na naše mlade rukometašice i vaterpolo tim. Pokazali su, prije svega, sjajnu upornost, istrajnost i zrelost u igri, iako su to uglavnom tinejdžeri”.

Ovakva nadmetanja su dobra prilika za mlade sportiste.

“Ovaj turnir i ovo takmičenje su upravo i prava prilika za provjeru sposobnosti i kvaliteta ekipa i pojedinaca i mislim da su ga naše mlade ,,lavice i ,,ajkule iskoristile na najbolji način. Pokazale su ove dvije ekipe da u budućnosti na njih možemo računati i da ovi mladi sportisti stasavaju brže od očekivanja. Sa njima treba pažljivo nastaviti raditi i što je najvažnije, a mi često zaboravimo, treba za njih imati strpljenja. Prebrzo za ove mlade dolaze igre u Tokiju, ali cijenim da će 01 u Parizu, uz malo sportske sreće, biti vrijeme pune afirmacije ova dva najuspješnija sportska kolektiva. Obavezali su nas svojom ozbiljnošću, odgovornošću i karakterom da učinimo i mi u COK-u, a i država sa svoje strane, da imaju, makar približno, dobre uslove za rad i napredovanje kao i njihovi rivali”.

U karateu jedna medalja. Kristina Raković prvi put je učestvovala na Ml.

“Karate je u pojedinačnoj konkurenciji pokazao snagu i velike mogućnosti ovog lijepog sporta i vjerujem da će iskoristiti šansu koja mu se ukazala u olimpijskom programu na Igrama u Tokiju”, kazao je Simonović.

Ostali su mogli i trebali više od postignutog, jer najveći dio njih posjeduje potencijal koji kroz rad i rezultate treba pokazati. Meditranske igre u Španiji organizovane su sa godinu zakašnjenja, poklopile se sa Mundijalom u Rusiji.

“Zbog finansijskih i tehničkih razloga odložene su na godinu. U pojedinim segmentima organizacija je bila zaista dobra, ali je bilo i određenih propusta koje je organizator pokušavao, sa manje ili više uspjeha, ispraviti tokom trajanja Igara”, zaključio je Simonović.

Tags
Send this to a friend