Ostali sportovi OI odložene, predsjednik COK-a poručio

Simonović: Zdravlje na prvom mjestu, krenućemo iz početka

Pandemija koronavirusa dovela je do dogovora premijera Japana Šinza Abea i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha o odlaganju Olimpijskih igara za narednu godinu. Najvjerovatnije za proljeće.

“U trenutnim okolnotima i na temelju dobijenih informacija od Svjetske zdravstvene organizacije, predsjednik MOK-a Tomas Bah i japanski premijer su zaključili da Olimpijske igre u Tokiju trebaju da budu odložene za poslije 2020. i to najkasnije do ljeta 2021. kako bi se sačuvalo zdravlje sportista i svih uključenih u OI kao i cijele međunarodne zajednice”, piše u saopštenju MOK-a.

Odlaganje igrara odložiće i kvalifikacione ekipne turnire. Naše rukometašice i vaterpolisti moraće da čekaju na novi termin kvalifikacija.

“Znamo da Igre u novijoj istoriji nisu održane 1916, 1940. i 1944. godine, dakle u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata. Zvaničnici, vlada Japana, Organizacioni odbor OI i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah imali su u vidu strah za sportiste i upravo je iz tih razloga donešena teška odluka. Zdravlje je na prvom mjestu i ispred svega – kazao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta. – Dalji planovi će sačekati, a kako bude drugima tako će biti i nama. Nema izuzetka. Svi smo u istoj situaciji. Trenutno nigdje nema trenažnog procesa. Krenućemo iz početka”, poručio je Simonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Neeee necemo ispocetka od 89te jos 30 godina neeee

Send this to a friend