Ostali sportovi Atletika

Sjajni rezultati Marsenića i Đurišića

Atletičari Lima iz Berana Ognjen Marsenić i Nemanja Đurišić, puleni trenera Zorana Jojića, postavili su nove nacionalne rekorde na seniorskom dvoranskom takmičenju u Beogradu.

Darko Pešić je na dobrom putu da ostvari normu za Evropsko prvenstvo. Ognjen Marsenić je u trci na 60 metara postavio rekord za mlađe juniore sa rezultatom 7,01.

Naš mladi sprinter je rekordno istrčao i na 200 m, sa rezultatom 22,76, a to je rekord i za mlađe i za starije juniore. Dva od tri postignuta rekorda, u ovim disciplinama, su takođe bila u njegovom vlasništvu. Njegov klupski kolega, Nemanja Đurišić je postavio novi rekord u skoku u vis za mlađe juniore od 170 cm.

Podsjetimo, Ognjen Marsenić, iz takmičenja u takmičenje, obavezno obara rekorde i sa ovim rezultatom još jednom je potvrdio normu za juniorsko Balkansko prvenstvo koje će 13. i 14. februara biti održano u Sofiji. Značajne rezultate na ovom takmičenju postigao je i novi član AK Lim Darko Pešić u disciplinama 60 metara prepone, bacanju kugle i skoku s motkom.

Njegovi rezultati pokazuju da je u odličnoj formi i na dobrom putu za ostvarivanje norme za dvoransko Evropsko prvenstvo koje će se održati u martu u Poljskoj.

Send this to a friend