Ostali sportovi

Sljedeći cilj su Paraolimpijske igre u Tokiju

Marijana Goranović je na Evropskom atletskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Berlinu odbranila srebrnu medalju u bacanju kugle osvojenu prije dvije godine u Grosetu.

Nikšićanka je bila drugoplasirana u kategoriji F41, a na konferenciji za medije istakla je da je taj rezultat kruna višegodišnjeg napornog rada i velikog odricanja. U Berlinu je bila i četvrta u bacanju diska.

“Drago mi je što sam drugi put postala vicešampionka Evrope. Nije bilo lako, uloženo je mnogo rada i truda. Hvala ljudima koji su vjerovali u mene, mojim trenerima Veljku Čegaru i Igoru Tomiću, koji deceniju i više rade sa mnom i vjeruju u mene. Idem na malo dužu pauzu i nakon toga kreće projekat za moje treće Paraolimpijske igre, u Tokiju 2020. godine”, istakla je Goranović.

Debitantkinja Maja Rajković je u obje discipline, u bacanju koplja i kugle u kategoriji F54, završila kao četvrtoplasirana.

“Cijenu medalje platilo je moje neiskustvo, kao i spremnost mojih konkurentkinja. Nadam se da će mi sve ovo biti škola za buduća takmičenja”, kazala je Rajković.

“Osvajanjem medalje ispunjen je cilj crnogorske reprezentacije na EP”, poručio je trener Veljko Čegar.

“Naši sportisti nastupili su u deset disciplina. Ostvarili su sedam ličnih rekorda i osvojili tri četvrta i dva peta mjesta. Bili su blizu medalja, ali činjenica da je bilo najmasovnije takmičenje i da je konkurencija bila jaka, kao i da je Međunarodni para olimpijski komitet naredio ponovne klasifikacije, dovele su nas u situaciju da neki naši sportisti promijene kategorije, a neki dobiju suviše neravnopravne protivnike” rekao je Čegar, dodavši da su u stručnom štabu očekivali bar još jednu medalju i da su bili blizu.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić naglasio je da četvrtu godinu uzastopno crnogorski paraolimpijci donose medalju sa nekog velikog takmičenja za Crnu Goru.

“Moramo da budemo zadovoljni postignutim rezultatom, iako smo potajno, čini mi se i opravdano, očekivali i više. To je sport, paraolimpizam, u suštini i život. Bili smo blizu medalje Maje Rajković, blizu još jednog uspjeha Radmila Baranina, možda i Miloša Ranitovića da je bio drugačiji splet okolnosti. Ponosni smo na nastup paraolimpijaca na najvećem takmičenju ove godine, na kojem je učestvovalo više od 700 sportista iz 40 država Evrope”, kazao je Tomić i zahvalio se svima koji su ih podržavali tokom priprema i boravka u Berlinu.

Tomić je najavio EP golbalista za 20 dana u Horozovu i debitantski nastup Filipa Radovića na SP, koje će se održati u Celju od l5. do 21. oktobra. Osim Goranović i Rajković, Crnu Goru su na EP predstavljali i Radmilo Baranin, Danilo Gojković, Miloš Ranitović i Mirnes Ramović.

Send this to a friend