Ostali sportovi

Specijalna Olimpijada obilježila Evropsku nedjelju fudbala

Obilježavanju Evropske nedjelje fudbala, koja ove godine traje od 23. do 30.septembra je tradicionalno takmičenje koje je trebalo da se održi u posljednjoj sedmici maja, ali je zbog situacije izazvane pandemijom COVID 19, pomjereno za posljednju nedjelju septembra.

Crnogorski Savez ,,Specijalna Olimpijada” , uz podršku Ministarstva sporta, obilježio je EFW (European Football Week) uz učešće preko 90 osoba sa i bez intelektualnih smetnji.

Sportski klubovi Specijalne Olimpijade u: Podgorici, Plavu, Pljevljima, Beranama I Nikšića organizovali su 28. i 29. septembra pokazne treninge i takmičenja u inkluzivnom fudbalu. U sklopu EFW je održan i edukativni seminar za 10 trenera iz 5 sportskih klubova.

Na ovim događajima su učestvovali sportisti, partneri i treneri iz pomenutih klubova, izjavio je Aleksandar Vuksanović predsjednik Crnogorskog Saveza,,Specijalna Olimpijada”.

“Sa velikim zadovoljstvom možemo konstatovali da ovakvi događaji ruše sve barijere i predrasude kada su u pitanju osobe sa intelektualnim smetnjama i njihovo uključivanje u društveni život. Stoga se ovdje još jednom iskreno zahvaljujemo svim našim sportistima i trenerima koji su i pored specificnih okolnosti izazvanih pandemijom Covid-a19 uspjeli da u više gradova obilježe ovo takmičenje, poštujući sve mjere NKT-a i prvenstveno vodeći računa o zdravstvenoj zaštiti svih učesnika”, dodao je Vuksanović.

“Ovo je bila prilika da se naši sportisti ponovo sretnu poslije dužeg vremena usljed situacije izazvane korona virusom. Prethodnih mjeseci ohrabrivali smo naše sportiste da vježbaju kod kuće kako bi očuvali zdravlje i kondiciju. Ipak današnji izlazak na teren za njih je predstavljao neizmjerno zadovoljstvo”, kazao je Ivan Radović direktor Specijalne Olimpijade.

Send this to a friend