Ostali sportovi Roman Grožan prepričao šta se preživio na Velikoj nagradi Bahreina

Stavio sam ruke u vatru, ali nije bilo moje vrijeme za umiranje

Nakon što je iz zapaljenog bolida uspio da izađe sa lakšim povredama Roman Grožan je kazao da nije bilo došlo vrijeme da umre.

Vozač Has je na nevjerovatan način prošao sa lakšim povredama u stravičnom udesu na početku trke za Veliku nagradu Bahreina.

“To što sam izašao iz plamena tog dana, to je nešto što će mi obilježiti život. Mnogo ljudi mi je iskazalo ljubav i podršku i to me je dirnulo i u nekim trenucima dovelo do suza. Ne znam da li riječ čudo postoji i da li može da se koristi, ali rekao bih da nije bilo moje vrijeme (za umiranje)”, rekao je Grožan.

Francuz je potom opisao kako je vidio tu situaciju.

“Imao sam utisak da je bilo i duže od 28 sekundi. Vidio sam da mi se vizir pretvara u narandžastu boju, vidio sam plamen sa lijeve strane bolida. Razmišljao sam o mnogim stvarima, uključujući i o Nikiju Laudi i mislio sam da ne mogu tako da završim, ne sada. A onda, zbog moje djece, rekao sam sebi da moram da izađem. Stavio sam ruke u vatru, jasno sam osjetio da gori šasija. Izašao sam, a onda sam osjetio da me neko vuče za odijelo i znao sam da sam izašao”, kazao je Grožan.

Send this to a friend