Ostali sportovi Predstavljamo rivale odbojkaša Crne Gore na EP

Supertalentovana Ukrajina i Super Orlovi

Dnevne novine su vas već upoznale sa prva dva rivala (Holandija i Estonija) Crne Gore na istorijskom Evropskom prvenstvu za našu odbojku, danas su na red došla i naredna dva Ukrajina i Poljska.

Ukrajina

Momci Veljka Bašića sa Ukrajinom će se sresti u trećem kolu i biće to jedan od onih mečeva koje će Crna Gora morati da dobije ukoliko želi plasman dalje. Iako se “zbirna kamanda” na EP vraća poslije 14 godina, iako je ne vide među ozbiljnim pričama, treba biti oprezan prije svega, jer se radi o selekciji koja u svojim redovima ima nekoliko sjajnih mladih igrača. Prije svih, tu se misli na 22-godišnjeg primača Milana Oleha Plotnitskija, koji je prije tri godine na EP za igrače do 20 godina predvodio Ukrajinu do srebrne medalje. Ukupno do sada Ukrajina je učestvovala na četiri evropska prvenstva najveći uspjeh 6. mjesto 1993.

Poljska

Kapiten Mihal Kubjak, Pjotr Novakovski, Artur Salpuk i mnogi drugi majstori ovog septembra biće jači i za možda najboljeg odbojkaša planete. Kubanac Vilfredo Leon, nekada majstor moćnog Zenita, sada Peruđe, odlučio je da prihvati poziv Poljske i zaigra za nju. Ovog puta na šampionatu neće biti najboljeg igrača sa prošlog SP Bartosa Kureka, ali i bez njega “orlovi” imaju moćan tim. Poljska je dupli šampion svijeta sa posljednja dva SP (ukupno tri puta osvajala SP), ima i olimpijsko zlato (1976), a poseban motiv imaće upravo na EP, koje je osvojila samo jednom 2009.

Send this to a friend