Ostali sportovi Pripreme

Sve je spremno za maraton u Podgorici

Podgorički maraton, 27. po redu, biće održan u nedjelju, 1. novembra. Usljed složene situacije sa virusom korone organizatori su morali da pristupe manifestaciji na drugačiji način.

“Bili smo primorani da promijenimo trasu i sve organizujemo na kružnoj stazi” rekao je predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević.

Ovo se prvenstveno odnosi na činjenicu da maratonci neće tradicionalno trčati kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi, sa startom i ciljem na podgoričkom Trgu nezavisnosti već će kompletna manifestacija biće održana u Bulevaru crnogorskih
serdara na kružnoj stazi dugoj kilometar. To je trasa koja tradicionalno služi za održavanje događaja pod nazivom “Ultramaraton Montenegro” koja se trči na 50 kilometara.

Učešće na maratonu potvrdili su učesnici iz 11 država: Bosne i Hercegovine, Albanije, Holandije, Rusije, Srbije, Moldavije, Francuske, Rumunije, Kosova, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Program podrazumijeva trke na pet i deset kilometara, polumaraton i maraton, kao i nacionalni šampionat Crne Gore u trkama na cestiputu u kategorijama juniora i seniora.

Send this to a friend