Ostali sportovi Održava se u Dubrovniku

Sve spremno za 20. Međunarodna naučnu konferenciju Crnogorske sportske akademije

Duško Bjelica
Duško Bjelica

Crnogorska sportska akademija iz Podgorice obilježava 20 – tu jubilarnu Međunarodnu naučnu sportsku konferenciju. Ovaj najprestižniji naučni skup kada su u pitanju sportske nauke u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 20. – 23. aprila 2023. godine u Cavtatu, pored povijesnog grada Dubrovnika.

“Suorganizator je Kineziološki fakultet iz Splita , a partneri ove najprestižnije naučne konferencije su Fakultet sporta iz Ljubljane i Kineziološki fakultet iz Zagreba”, ističe prof. dr Duško Bjelica predsjednik Crnogorske sportske akademije i predsjednik ove naučne konferencije.

On ističe da se nalaze na programu Evropskog koledža sportskih nauka za 2023.godinu. Očekuju podršku i uklhučivanje u ovaj projekat COK-a i još nekoliko olimpijskih komiteta i evropskih strukovnih saveza koji su izrazili želju za učešćem u okviru work šop prezentacija.

Prijavljeno preko 350 učesnika iz 27 zemljalja sa pet kontinenata koji potpisuju ukupno 140 naučnih i stručnih radova iz oblasti sportskih nauka.

Plenarni predavači su : prof. Dr Robert C. Schneider iz Odjela za kineziologiju, sportske studije i fizičku edukaciju Fakulteta u Brockportu (Sjedinjene Američke Države), prof. dr. sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu , Ingi Thor Einarsson sa Univerziteta u Reykjaviku (Island), dr Šime Veršić sa Kineziološki fakulteta Sveučilište u Splitu koji radi i u HNK Hajduk , zatim prof. primarius

Anamarija Jurčev Savićević iz Instituta za javno zdravstvo Splita i Dalmacije i Odjela za epidemiologiju i respiratorne infekcije Hrvatske, prof. dr Gregor Jurak sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani, prof.dr Nevenka Maras sa Učiteljskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba kao i prof. dr Johanes Karl sa Univerziteta u Nimburgu (Njemačka).

Konferencija će imati i regionalnu doktorsku školu , zatim radni sastanak uredničkih timova najznačajnih regionalnih naučnih časopisa iz oblasti sportskih nauka kao i nekolika work šopa iz pojedinih sportova i sportskih disciplina.

Svi abstrakti odobrenih radova biće objavljeni u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine koji se nalazi u najprestižnijoj svjetskoj citatnoj bazi WOS , a cijeli radovi u međunarodnom časopisu Sport Mont koji se nalazi u citatnoj bazi SCOPUS.

8

avatar
1000
8
0
0
 
5
LejlaMilicaGoranJovankomnenic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lejla
Gost
Lejla

Vrhunski stručnjak. Niko na Fakultetu za sport u Nikšiću mu nije ravan u bilo čemu jer je to vrhunski stručnjak.

Milica
Gost
Milica

Nema konkurenciju. Postavljaju za dekana osobe neadekvatne za tu poziciju ali se zna ko je legenda.

Goran
Gost
Goran

Batali znamo ko si i šta si.Pišu ti radove drugi prevarantu!

Jovan
Gost
Jovan

Biće to najbolja konferencija do sada 👏👏👏👏

komnenic
Gost
komnenic

Sva cast profesore Bjelica. To je Evropa.

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Bog na nebu, profa u nauci o sportu

Filip Jovanovic
Gost
Filip Jovanovic

Nauka nema granica. Dvadeset godina naucne tradicije. Respekt

Komnen
Gost
Komnen

Sva cast profesore Bjelica. To je Evropa.

Send this to a friend