Ostali sportovi Ulična trka Župa 2019

Sve u znaku Perunović i Dragović

U nikšićkoj Zupi juče je održana četvrta međunarodna ulična trka “Župa 2019 god” pokroviteljstvom MZ Župa i ASCG, a u tehničkoj organizaciji AK Nikšić.

Dominaciju u kategoriji seniorki, koje su se nadmetale u disciplini 4000 metara, četvrtu godinu zaredom nastavila je učesnica olimpijskih igara u Riju i Londonu, kao i višestruka rekorderka Crne Gore Slađana Perunović, druga je bila Jelena Ivković, dok treće mjesto ide u AK Rudar i pripada Andrei Saitaj.

Kod seniora najbolji je bio Miloš Dragović, član AK Podgorički maraton, drugo mjesto je pripalo Goranu Petriću iz Rudara, a treće Igoru Đapiću iz Nikšića.

Na ovogodišnjoj trci učestvovalo je oko 80 takmičara iz Crne Gore i regiona. Organizatori su zadovoljni brojnošću i činjenicom daje takmičenje, koje je već postalo tradicija, i ove godine proteklo u najboljem redu. Na otvaranju predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović je kazao da je zadovoljan što nastavljaju organizaciju ove trke i nada se da će se održavati mnogo godina. Trku je svečano otvorio predsjednik AK Nikšić Tomislav Žižić.

“Svake godine trka izgleda sve bolje i bolje. Zahvaljujem predsjedniku MZ Župa na istrajnosti da se ova trka održava i mogu slobodno reći da ćemo i ubuduće podržavati održavanje ove trke”, rekao je Žižić.

U kategoriji cicibanki na 200 metara najbolje su bile: 1. Anita Pavlović (OŠ “Dušan Bojović), 2. Mara Nožica (Trebinje), 3. Nina Kecojević (Nikšić), kod cicibana na 300 metara izdvojili su se: 1. Lazar Mandić (OS Dušan Bojović), 2. Dejan Sundić (OS “Dušan Bojović), 3. Đorđe Žižić (Nikšić) i Martin Balić (OŠ “Dušan Bojović).

Dodijeljene su diplome i najmlađim učesnicima takmičenja Magdaleni i Mileni Bečanović, Andriji Đurović i Nikoli Bečanoviću koji su učestvovali sa manje od šest godina.

U kategoriji mlađih pionirki na 400 m plasman je bio sledeći: 1. Kristina Grujičić (Trebinje), 2. Ivana Damjanović (Nikšić), 3. Katarina Pindović (OŠ “Dušan Bojović”).

Kod starijih pionirki na 600 metara prvo mjesto je osvojila članica AK Trebinje Sara Tomić, dok je kod pionira na 600 metara plasmanbio sljedeći: 1. Luka Tadić (Nikšić), 2. David Miletić (Nikšić) i 3. Vuk Pavlović (OŠ “Dušan Bojović”).

Kod juniora prvo mjesto je osvojio Miloš Korać iz Župe Nikšićke, a kod vojske i policije Veselin Petrušić. Kod rekreativaca najbolji su bili Nada Tadić i Ivan Đurović.

Send this to a friend