Ostali sportovi

U nedjelju triatlon trka Ocean Lava Montenegro

Ocean Lava Montenegro

U nedjelju će u organizaciji Triatlon kluba Multisport, akademije Majer u Kotoru i podršku TO Kotor biti održano peto izdanje međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Ova triatlon trka u dugoj distanci “half Ironman” obuhvata 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja.

“Od ove godine učesnicima smo omogućili i takmičenje na ‘’olimpijskoj distanci’’, uz 1,5km plivanja, 50km biciklizma i 10km trčanja.

Ocean Lava Montenegro

Podsjećamo, prošlogodišnje izdanje trke smo odložili zbog pandemije, a iz istih razloga ove godine sa nama će biti oko 300 takmičara iz 45 zemalja svijeta umjesto 600 učesnika koji su se prijavili za ovaj sportski događaj. Skoro isti broj, zbog kovid protokola i trenutne situacije sa virusom, iskoristio je mogućnost da nastupi na Ocean Lava Montenegro sledeće godine.

Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija) tu su i takmičari iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, Grčke što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore kao turističke i sportske destinacije”, naveo je organizator.

Trka počinje u 7 časova.

Send this to a friend