Ostali sportovi Atletika

Ulična trka planirana za 21. maj

U prostorijama Atletskog saveza Crne Gore u Podgorici juče je održan sastanak predstavnika ASCG predsjednika Gojka Banjevića, direktora Milorada Vuletića i sekretara Milana Madžgalja sa predstavnicima Opštine Bijelo Polje Markom Maslovarićem, direktorom Centra za sport i rekreaci ju i Osmanom Erovićem, šefom Stručnog štaba AK Jedinstvo i selektorom atletske reprezentacije Crne Gore.

Na sastanku su dogovoreni načini saradnja oko promocije atletike u Bijelom Polju u cilju omasovljenja i popularizacije ovog sporta u gradu na Limu. Dogovoreno je organizovanje atletske trke na Dan nezavisnosti Crne Gore 21 maja, pod geslom Dani atletike u Bijelom Polju.

Naglašena je i mogućnost da ova trka postane tradicionalna i bude uvrštena u kalendar ASCG.

-Pored učešće registrovanih atletičara iz Crne Gore i regiona manifestacija bi okupila veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, što se smatra kao dobra osnova za izbor najboljih koji bi mogli početi i da se ozbiljno bave atletskim sportom u gradu koji je bio i ostao jedan od rasadnika najboljih crnogorskih atletičara. Tom prilikom bi se obavila i promocija dječije atletike, a planirano je i da organizuje i trka rekreativaca i veterana u cilju promovisanja ne samo atletskog sporta, već i zdravih stilova života – rekao je Milan Madžgalj, sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Tags
Send this to a friend