Ostali sportovi Studentski sportski savez Crne Gore

Veliki broj aktivinosti povodom Međunarodnog dana univerzitetskog sporta

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen za Međunarodni dan univerzitetskog sporta (Internationa day of University sport – IDUS), na 196. sjednici UNESCO-a.

Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO.

Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.

SSSCG se, kao i većina Nacionalnih studentskih sportskih asocijacija, od prvog izdanja uključio u obilježavanje Međunarodnog dana univerzitetskog sporta s raznovrsnim sportskim aktivnostima (hiking, biking, orienting, fly fishing, košarka, fudbal, stoni tenis), radionicama na temu “Sport i rekreacija”, okruglim stolovima na temu “Sport i obrazovanje” kao i promotivnom kampanjom, koja se zasniva se na kratkim video zapisima u kojima su se ministar sporta Nikola Janović, predsjednik COK-a Duško Simonović, ministar prosvjete Damir Šehović, rektor UCG Danilo Nikolić, rektor UDG Veselin Vukotić, sportisti Biserka Radulović, Marija Vuković, Nikola Gušić i Darko Pešić kratko obratili studentima i poslali jasnu poruku o značaju bavljenja sportom i time podržali našu inicijativu.

S obzirom na globalno veliki značaj manifestacije i na odaziv studenata Studentski sportski savez Crne Gore će i 2019 godine obilježiti 20. septembar, sa obogaćenim programom čiji je cilj da okupi preko 1.000 studentata koji će se aktivno uljučiti u obilježavanju Međunarodnog dana univerzitetskog sporta kroz sljedeće aktivnosti:

10-30 septembar – Promotivne aktivnosti – Mediji i društvane mreže
20. septembar – 3×3 students open 2K19 – Trg Svetog Petra Cetinjskog 16h
24. septembar – Okrugli sto – Sport i obrazovanje – Multimedijalna sala SKC UCG 12h
27-28 sepetmbar – Turnir u futsalu Nikšić.- SC Nikšić
28. septembar – Hiking – Izvor rijeke Morače

Send this to a friend