Ostali sportovi Regata

Veliki odziv mladih jedriličara u Kotoru

Čak 41 takmičar nastupio je na 47. Memorijalu kapetana Marka i Joza Ivanovića i 13. Spinel kupu, održanim u organizaciji Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora.

U klasama laser i optimist nadmetali su se jedriličarke i jedriličari iz domaćih klubova Jugole Grakalić, Jovo Dabović, Delfin i Lahor.

U svim klasama jedrene su tri regate u subotu, dok je nedjelja prošle bez vjetra. U klasi optimist generalno najbolja je bila Tea Čelanović, ispred Pavla Musića i Viktora Lesjaka (svi JK Delfin). U istoj klasi Tea je bila najbolja i u konkurenciji djevojčica, ispred Romine Racković i Nine Strahinje (JK Lahor). U optimist klasi do 12 godina pobijedio je Viktor Lesjak, ispred Nine i Vanje Strahinja (Lahor).

U klasi laser radijal Danilo Jončić (Delfin) trijumfovao je ispred Stefana Anđelića iz svog kluba i Anje Lučić iz Lahora. U klasi laser 4.7 Nikola Golubović (Delfin) je pobijedio u muškoj konkurenciji ispred Andrije Markovića i Petra Klakora iz istog kluba. U konkurenciji jedriličarki najbolja je bila Mia Palikuća, druga Vanja Palikuća (obje JK Jugole Grakalić), a treća Nikolina Klakor (Delfin).

Memorijal Milana Tujkovića, nagradu za najboljeg u prvoj regati klase laser 4.7, osvojio je Nikola Golubović (Delfin) ispred Andrije Markovića i Mije Palikuće.

Mladi jedriličari su 19. septembra, povodom obilježavanja Međunarodnog dana čišćenja obala, očistili obalu u Dobroti ispred JK Lahor.

Tags
Send this to a friend