Ostali sportovi

Žao mi je Anu Drašković, ali moramo imati nultu toleranciju prema dopingu

Redovna skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta,  bila je ujedno i svečana povodom jedanaest godina od prijema u olimpijsku porodicu.

Skupština je jednoglasno usvojila finansijski izvještaj za 2017, sa izvještajima nadzornog odbora i nezavisnog revizora, kao i finansijski plan za 2018. godinu. Jednoglasno su usvojeni i izvještaji o aktovnostima COK-a u periodu između dvije skupštine, učešću na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pripemama za učešće na Mediteranskim igrama u Taragoni i Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

Usvojen je plan priprema za organizaciju Igara malih zemalja Evrope, koji je prezentovan na sjednici, na kojoj su delegati detaljno bili upoznati o do sada urađenom, o planovima i što treba uraditi da bi Crna Gora uspješno organizovala takmičenje koje počinje za manje od godinu.

Domaćini IMZE biće Podgorica, Budva, Cetinje, Bar i Tivat. Igre malih zemalja Evrope, poručeno je, nijesu samo takmičenje Crnogorskog olimpijskog komiteta, već države Crne Gore, koje će okupiti više od hiljadu sportista.

Na skupštini se govorilo o nedavno završenom takmičenju u Taragoni, gdje su osvojene tri medalje. Uspjeh mladih rukometašica (osvojile srebrnu medalju), vaterpolista i karatistkinje Marine Raković (bronzani), obilježili su Mediteranske igre, kada je u pitanju nastup naših sportista.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović kazao je da je pozitivan doping nalaz karatistkinje Ane Drašković bio jedina mrlja na uspješnom nastupu crnogorskih sgortsita.

“Šteta je napravljena, ona je evidentna i sada treba da se potrudimo da njene posljedice budu što manje, a da toga u budućnosti ne bude u crnogorskom sportu. Moramo imati nultu toleranciju prema dopingu. Međunarodni olimpijski komitet želi da se obračuna sa tim. Žao mi je Drašković, ali ne smijemo da imamo nikakvu rezervu prema tome. Time će se više baviti Svjetska karate federacija, odnosno njena disciplinska komisija”, rekao je Simonović.

Skupština nije donijela odluku o isključenju Džudo i Biciklističkog saveza, navodeći da bi time povrijedila status sportista. Ministarstvo sporta nedavno je donijelo rješenje o privremenoj suspenziji Džudo saveza, a brisanju iz evidencije Biciklističkog saveza.

“U toku je sudski postupak i moramo sačekati i prihvatiti konačnu odluku državnih organa. Ne želimo da ispaštaju sportisti i da ne mogu da se takmiče. Među tim sportistima imamo olimpijske stipendiste i kandidate za Olimpijske igre mladih”, kazao je Simonović.

Skupština je donijela odluku o mirovanju statusa ta dva saveza u COK-u, ovlašćujući izvršni odbor COK-a da sa Ministarstvom sporta i međunarodnim asocijacijama tih sportova pokušaju da nađu najbolje rješenje za zaštitu sportista.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
alo
Gost
alo

Nije Ana Draskovic sama uzela taj diuretik, ako ga je i uopste uzela. Cisto sumnjam da ona uopste zna sta je to i kako djeluje, za to vec treba dobro poznavanje medicine i fiziologije. Lako je sad prati ruke, postenije bi mu bilo da stanu u njenu odbranu

Stari
Gost
Stari

Ne vidim razlog za zaljenje

dijana
Gost
dijana

@Stari Niti znaš što o tome,niti treba budeš ovdje. Duboka je ta priča,seže u sasvim jednu drugu dimenziju koja nema veze sa sportom.Ta djevojka je odličan sportista i čovjek.Ali takvi hejteri kao ti samo unose nemir među neobrazovanu i neobaviještenu rulju,koja kroji kapu današnjoj omladini,kroz izbore i bavljenje politikom. Vrati se u kućaru. pih.

HD tv
Gost
HD tv

Po COK-u, uspjesi su obilježili Mediteranske igre? Obilježio ih je doping skandal naše takmičarke, i rezultatski najgori nastup Crne Gore na Mediteranskim igrama otkad se naša država takmiči. Ali ne bih krivio za to sportiste, nego ove užirene, koji treba da brinu o sportu i mladim sportistima, a koji sada puštaju niz vodu mladu takmičarku, u trenutku kad treba da… Više »

Lomi
Gost
Lomi

Sramota kakvu je stetu zemlji napravila!

Sportista
Gost
Sportista

To je dete, pod necijim uticajem je uzimala nedozvoljene supstance …
Pogledajte ovog zadulog koji je veciti presednik COK.a ,svi hoce rezultate i ovu decu oni dopinguju …

Send this to a friend