Ostali sportovi Borba za tron

Žao mi je što nema navijača, znamo kakva bi bila atmosfera

Mnoga sportska takmičenja u Evropi i svijetu su otkazana zbog pandemije korona virusa, jedino se fudbal vratio u punoj mjeri, a ljubitelji odbojke ovih dana mogu da uživaju u prenosima završnice grčkog šampionata.

Tamošnja federacija je odlučila da se sezona privede kraju ubrzanim tempom, a jedan od najboljih igrača je jedan Crnogorac. Kapiten naše selekcije Vojin Ćaćić je sa Panatinaikosom stigao na korak od osvajanja šampionske krune.

I to nakon što su “zeleni” nakon deset godina prvi put izborili veliko finale. U prvom meču Ćaćić i drugovi su i lakše nego što se očekivalo ostvarili brejk na terenu vječitog rivala Olimpijakosa 3:0 (prvi put maksimalni rezultat u gostima posle više od deset godina), pa danas (nedjelja, 17.30h, Nova sport) imaju šansu da osvoje 19. titulu u klupskoj istoriji, prvu još od 2006. godine.

“Dobiti Olimpijakos na njihovom terenu i to maksimalnim rezultatom je velika stvar. Na pola smo puta i svi smo svjesni da koliko smo blizu, toliko smo i daleko”, rekao je Ćaćić za Dnevne novine.

“Olimpijakos nije ekipa koja će se tek tako predati bez borbe, pokazali su to u revanšu finala Kupa kada su nas dobili 3:2 na našem terenu. Naše je da izađemo na teren spremni i da damo sve od sebe da proslavimo titulu”.

Momak koji je sa Budvanskom rivijerom šest puta šampion Crne Gore (ima i tri Kupa) i sa Sarmajekom prvak Irana, ima šansu da osvoji drugi trofej u zelenom dresu nakon Liga kupa.

Ćaćić je za Dnevne novine otkrio i kako je došlo do dogovora da se sezona završi za svega desetak dana.

“Po mom mišljenju grčka federacija je bila prisiljena da se liga nastavi. Virus je prekinuo prvenstvo dva kola prije kraja regularnog dijela, i uglavnom su se prve četiri pozicije znale. Federacija je sa čelnicima klubova imala nekoliko maratonskih video konferencija i nikako nisu mogli da se dogovore oko završnice prvenstva. Bilo je predloga da se za šampiona proglasi Olimpijakos, jer je u trenutku prekida bio prvi na tabeli, čemu su se jako protivili ostali klubovi, bio je predlog da ne bude šampiona, tom predlogu se protivio Olimpijakos, i na predlog mog kluba, da se odigra kao neki ubrzani fajnal-for, postignut je dogovor”, otkriva nam Ćaćić čija je ekipa u polufinalu srušila PAOK.

I koliko god svi željeli da se sezona odigra, mora se razmišljati i o zdravlju svih aktera.

“Prije početka utakmica svi timovi su morali da se testiraju, zajedno sa ljudima koji rade u klubu. Takođe nakon polufinalne serije, prije početka finala bili smo u obavezi još jednom da ponovimo testiranje. Jedina neobična stvar je činjenica da igramo bez publike, pogotovo ako se zna kakva bi atmosfera bila u ovom finalu”, zaključio je Ćaćić.

Send this to a friend