Ostali sportovi UCG

Zapažena uloga Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na simpozijumu u Sarajevu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore bio je ko-organizator XI Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu – NTS 2019.“, koji se održavao u Sarajevu, od 12. do 14. decembra je, u organizaciji Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanom otvaranju, dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Haris Alić uručio je nikšićkom fakultetu Plaketu za izuzetne zasluge i doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji ovog simpozijuma, koju je u ime institucije primio dekan prof. dr Stevo Popović.

Dekan Popović je drugog dana Simpozijuma, u sesiji plenarnih izlagača, predavao na temu „Unapređenje pisanja i istraživanja u oblasti publikovanja u sportskim naukama u bivšim jugoslovenskim republikama“. Nakon zapaženog izlaganja uručena mu je Zahvalnica za lični doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu“.

Tokom svečanog otvaranja, Plaketu za izuzetne zasluge i doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu“ je primio i Predsjednik UO UCG i profesor nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prof. dr Duško Bjelica.

Na konferenciji su učestvovali i prodekan za nastavu, doc. dr Danilo Bojanić, koji je izložio rad na temu „Uticaj bazično motoričkog potencijala na preciznost odbijanje lopte podlakticama u situacionim uslovima kod odbojkašica“ (autori: doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Milovan Ljubojević, doc. dr Dragan Krivokapić i mr Ivan Vasiljević), i šef studijskog programa, doc. dr Milovan Ljubojević, koji je izložio rad na temu „Efekti fudbala kao izbornog predmeta na motoričke sposobnosti učenica osmog razreda” (autori: doc. dr Milovan Ljubojević, doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Dragan Krivokapić, mr Ivan Vasiljević).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seka
Gost
Seka

Fakultet za sport i fizicko vaspitanje iz Niksica ima vise dnevnih aktivnosti nego njegovi kriticari sto imaju obroka

Vasko
Gost
Vasko

Mozda ima neko u CANU kao na Fakultetu za sport. Nema. Bolji su od CANU. Onda bi trebala da vam smeta CANU. Losija je puno od Niksickog fakulteta. Po svemu losija.

JoJo
Gost
JoJo

Najbolji naucnik u CG, profesor Kalaj je dobio ovo priznanje na osnovi 12 radova u Web of Science, a profesor Masanovic, sa dva rada koja su objavljena u decembru ima 11 radova. Vrlo blizu najboljega, a dolazi iz sporta. I tome bi trebalo novine da pisu, jer to, zaista jeste uspjeh, cak je i profesor Kalaj, u intervjuu za Pobjedu,… Više »

ReljaK
Gost
ReljaK

Niksicki fakultet za sport je regionalni lider u svemu. To im Evropa priznaje. Rade u interesu UCG i svoje drzave.

JoJo
Gost
JoJo

Savremena nauka ne moze biti na vrhuncu bez dobre promocije, a od ekipe sa sporta bi trebalo uciti kako se to radi. Ako objavis rad u vrhunskom casopisu, a to nikome ne kazes, procijenite sami koliko ce ljudi to znati.

Mixa
Gost
Mixa

Da . Tesko je neradnicima i neznalicama gledati tudji uspjeh. Od muke i sujete se niko nije izlijecio. Zato je povratak rodnom mjestu majka spasa za takve.

Žarko
Gost
Žarko

Bolje da vi nesto radite. Ako nista cijepajte bukovinu u rodnom mjestu. Bice vam lakse.

bukovik
Gost
bukovik

Po pisanju medija sva nauka UCG je na Fakultetu za fiskulturu sa najcitiranijim naučnikom Bjelicom. Ima li kakve druge nauke tamo, osim Bjeličine?

Vanja
Gost
Vanja

Aj ne zezaj, covjek je naucno dokazao da se okrugla lopta bolje kotrlja nego da je kockasta. Moramo respektovati njegov doprinos naucnoj misli. 😀

zk00
Gost
zk00

A kojom se ti naukom bavis, Bukoviče?

Send this to a friend