Ostali sportovi

Zlato za Bojanu Gojković

Bojana Gojković nastavlja da dominira u ringu mlada Budvanka savladala je sinoć Gulnar Taranpaj iz Kazahstana i osvojila zlato na Kupu nacija!

Najbolja mlada bokserka i najbolja mlada crnogorska sportistkinj a, nakon istorij ske godine u kojoj je postala juniorska šampionka Evrope, 2019. godinu počela je trijumfalno. Gojković je bez problema slavila u tri meča i na osmom izdanju jednog od najjačih turnira ove vrste u Evropi, koje se održava u Somboru osvojila prvo mjesto!

O kvalitetu ovog turnira na bolje govori podatak da je nastupilo više od 200 takmičarki iz 23 zemlje sa tri kontinenta, a Crnu Goru nakon eliminacije Tamare Radunović predstavljala je 15-godišnja Bojana Gojković.

Budvanka, koja je nastupila u kategoriji do 52 kilograma, prvo je jednoglasnom odlukom sudija slavila protiv Grkinje Elene Colidi. Zatim je juniorska šampionka Evrope prekidom stigla do finala. Gojković je protiv Kamilije Ahmeti iz Kazahstana, koja je bila slobodna u četvrtfmalu, napravila nevjerovatnu seriju udaraca, zbog čega je nakon brojanja ringovnog sudije meč prekinut.

Bojana je sinoć protiv Gulnar Taranpaj iz Kazahstana, koja je u polufinalu savladala Jovanu Radmanović iz Srbije, nastavila pobjedničku seriju (u karijeri ima samo jedan poraz), čime je potvrdila nevjerovatan potencijal i veliki talenat…

Bojana Gojković, koja je ušla u istoriju kao osvajač prve medalje za crnogorski ženski boks, tako je napravila dobru uvertiru pred još veće izazove u ovoj godini, a prije svega braniće titulu juniorske šampionke Evrope.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peko
Gost
Peko

Nije tacno da je Budvanka,ona je iz Murine,zlatno dijete,

Send this to a friend