Ostali sportovi

Znali smo da je ovo ta sezona

foto: oscg.me

Nije to kvalitet kao nekada u zlatnim danima, ali odbojka se polako na pravi način vraća na crnogorsku obalu. Odbojkaši Budve (nekada Budvanska rivijera), samo godinu nakon osnivanja, stigli su do duple krune u Crnoj Gori.

“Moram biti neskroman i reći da smo odmah na početku vjerovali u sve ovo i sa takvim ambicijama smo ušli u sezonu. Jednostavno tako smo se ponašali i živjeli svakog dana”, poručio je za Dnevne novine tvorac uspjeha Budve, šef struke Vladimir Vasović.

A do dvije titule njegovi momci stigli su više nego dominantno sa samo jednim porazom u sezoni. U finalu Kupa bili su bolji od bivšeg šampiona Jedinstva, a u finalu plej-ofa od starog rivala Budućnosti.

“Na kraju je rezultatski ispalo dosta ubjedljivo, ali iza svega stoje veliki trud i rad svih nas u klubu i momaka na kraju”, istakao je Vasović. “Kada uporedimo početak i kraj sezone vidjećete ekipu koja je napredovala iz dana u dan. Na kraju je rezultat ispao super”.

Vratili su se i navijači na tribine.

“Bio je prelijep ambijent, sa punim tribinima i ne treba zaboraviti da je Budva grad odbojke i da se ovdje godinama igrala vrhunska odbojka” jasan je šef struke Budve.

Kakvi su planovi za budućnost? Čekaju vas i evropski izazovi?

“Tek se završila sezona, djećemo… Treba ovih dana razgovaramo, da sagledam ambicije i napravimo planove i da vidimo šta i kako”.

Ali svi u klubu očekuju Budva sada može samo raste…

“Uvijek može bolje i viram da naglasim da je klub godine bio na odličnom organizacionom nivou i nadam se da će tako biti i u budućnosti uz mogućnost da se napreduje”, zaključio je Vasović

Budva je tako prvi put postala šampion Crne Gore pod noviim imenom, dok pod starim ima osam pehara.

Tags
Send this to a friend