Qatar 2022 Najava četvrtfinala

Francuska protiv Engleske, Dešan se uzda u Mbapea

Didije Dešan

Klasik evropskog fudbala daće odgovor ko će u polufinale Svjetskog prvenstva, Francuska ili Engleska.

Posljednju veliku utakmicu Francuzi i Englezi odigrali su još prije 10 godina na prvenstvu Evrope, kada je bilo 2:2.

Sada su to novi timovi, ali su ambicije na obje strane iste – žele u završnicu Svjetskog prvenstva.

Francuska je prije četiri godine u Rusiji osvojila titulu, a ambicije ni na ovom takmičenju nisu manje.

Uloga blagog favorita je na strani “trikolora”, koji djeluju fantastično predvođeni najefikasnijim igračem Mundijala Kilijanom Mbapeom.

“Kilijan je u poziciji da napravi razliku. Iako nije imao najbolju igru u meču protiv Poljske, ipak pitao se na terenu. Imamo i druge igrače koji takođe mogu da se pitaju. Engleska nema slabosti. Sve ekipe imaju prednosti, nemaju svi mnogo slabosti, ali imaju manje jake tačke. Engleska nas je vidjela kako igramo četiri utakmice. Na kraju dana, morate da znate na koji način možete da ih napadnete”, rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Engleska je prilično rutinski došla do četvrtfinala Mundijala. U grupi je pobijedila dva puta, uz remi bez golova protiv Amerikanaca, dok je u osmini finala sačekala pad koncentracije Senegalaca da za pet minuta odluči taj meč.

Protiv Francuske je motiv uvijek na najvišem nivou, a dodatno inspiriše ulog koji nosi predstojeća utakmica.

Ako pobijede, Englezi će na drugom uzastopnom Mundijalu doći do polufinala i sačuvati kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima jer su prošle godine bili finalisti prvenstva Evrope.

“Mislim da smo sada jači, nego što je to bio slučaj prošle godine. Kvalitetniji smo i ofanzivno i defanzivno. Vjerujem da je cijeli tim pun samopouzdanja pred utakmicu sa Francuskom. Ovih dana smo se ozbiljno pripremali za predstojeći meč. Nadam se da smo spremni da pobijedimo Francusku”, istakao je reprezentativac Engleske Kelvin Filips.

Engleska i Francuska igraće u subotu od 20 sati.

Send this to a friend