Rukomet Budućnost dobila rivala u četvrtfinalu Lige šampiona

Adžić: Esbjerg ima 12 internacionalki, ali vjerujem u svoju ekipu

Esbjerg je tim koji u sastavu ima 12 internacionalki i Budućnost će imati težak zadatak da izbori plasman na finalni turnir u Budimpešti, ali ekipa ima iskustvo igranja duela četvrtfinala i trebalo bi da je spremna za predstojeći izazov, kazao je trener Dragan Adžić u osvrtu na protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Danski tim je osvojio drugo mjesto u grupi 1 zahvaljujući pobjedi protiv Meca u posljednjem kolu glavne runde i imaće prednost domaćeg terena u aprilskom četvrtfinalu.

Adžić ističe da Budućnost svakako nije mogla da dobije lakog protivnika, jer će predstojeće četvrtfinale elitnog takmičenja biti najneizvjesnije do sada, a vjeruje da će i reprezentacija i Budućnosti ostvariti zacrtane ciljeve u naredne četiri sedmice – plasman na Olimpijske igre u Tokiju i prolaz na finalni turnir Lige šampiona.

“Tabela grupe 1 koja je bila veoma izjednačena dovoljno govori o kvalitetu Esbjerga. Mec je zauzeo prvo mjesto, ali treba naglasiti da je Esbjerg bolji u međusobnim duelima, jer je nakon remija u Francuskoj, slavio pred svojim navijačima u posljednjem kolu. U sastavu imaju 12 internacionalki koliko ima i šampion Evrope – Đer, pa je jasno kakav nas posao očekuje u aprilu. Biće teško na putu do Budimpešte, ali nije ni moglo da bude lako, jer će ovo biti najneizvjesnije četvrtfinale Lige šampiona do sada. Već smo krenuli sa pripremom Esbjerga, vjerujem da će reprezentacija odraditi posao na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju i u dvomeču protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a stručni štab će u međuvremenu pripremiti sve za ono što nas očekuje prvog i drugog vikenda aprila”, kazao je Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

Iako će Esbjerg imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, Adžić ističe da to nije naročita prednost protivnika, jer je jasno da će u Budimpeštu tim koji bude pokazao više tokom 120 minuta dvomeča.

“Djevojke imaju iskustvo igranja važnih mečeva u gostima i ne mislim da je prednost domaćeg terena u revanšu, posebna prednost za Esbjerg. Nema rezultata iz prvog meča koji bi garantovao miran put u Dansku, jer u 120 minuta moramo da budemo na višem nivou od protivnika i bolji i za jedan gol samo da izborimo prolaz na finalni turnir. Imamo veliki broj četvrtfinalnih mečeva iza nas, odnosno eliminacionih duela i vjerujem da smo dorasli izazovu koji nas očekuje. Vjerujem da ćemo se najrpije radovati uspjehu reprezentacije krajem karta, a potom i usješno odrađenom poslu u četvrtfinalu Lige šampiona, jer bi onda mogli da kažemo da je ovo uspješna godina za crnogorski ženski rukomet”, zaključio je Adžić.

Send this to a friend