Rukomet

Adžić: Izazovna grupa

Budućnost ima čemu da se nada u prvoj fazi Lige šampiona podgoričke rukometašice igraće u grupi D sa šampionom Francuske Mecom, njemačkim prvakom Bitighajmom i pobjednikom kvalifikacionog turnira čijije domaćin norveški Vajpers, koji će u polufinalu igrati sa Gomeljom, a učestvovaće još hrvatska Podravka i turski Kastamonu.

Budućnost ima čemu da se nada u prvoj fazi Lige šampiona podgoričke rukometašice igraće u grupi D sa šampionom Francuske Mecom, njemačkim prvakom Bitighajmom i po bjednikom kvalifikacionog turnira čijije domaćin norveški Vajpers, koji će u polufinalu igrati sa Gomeljom, a učestvovaće još hrvatska Podravka i turski Kastamonu.

“Za mladu ekipu Budućnosti ovo su vrlo izazovni protivnici za koje ćemo se maksimalno spremiti i vjerujem u dobrom zdravstvenom i svakom drugom stanju ih sačekati i nastaviti rast ove mlade ekipe. Možemo svima da pariramo. Takođe, vjerujem da možemo dočekati utakmice glavne faze koja će početi u januaru, a one će doći nakon kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo i vjerujem zavidnog broja mečeva na Svjetskom šampionatu, pa da ćemo i u toj drugoj rundi moći da igramo sa rivalima iz grupe C.” – rekao je trener Dragan Adžić nakon žrijeba u Ljubljani.

Čeka se Vajpers

Od trenutno poznatih rivala iz grupe D, ,,plave“ imaju iskustvo igranja sa Mecom u kojem je Marina Rajčić, dok se sa Bitighajmom nijesu sastajale jer se radi o debitantu u LŠ.

“Mec je ove godine kod kuće pobijedio i Budućnost i Đer i Vardar, pokazao zavidan kvalitet i potencijal, a ostao je generalno u tom sastavu. Bitighajm je prvak Njemačke i ekipa koja je vrlo zahtjevna, ima vrhunske igračice i kroz mečeve u EHF kupu i njemačkom prvenstvu iskazao se kao ozbiljan tim. U kvalifikacionoj grupi favorit je Vajpers u koji se vraćaju sestre Katrine Lunde i Kristine Lunde-Borgersen, vrlo su ozbiljna ekipa koja pretenduje da od Larvika preuzme primat u norveškom rukometu, a znamo što on predstavlja u našem sportu.” – dodao je Adžić.

Što više mečeva

U slučaju prolaska u glavnu fazu (idu tri tima), Budućnost bi čekali dueli sa ekipama iz grupe C u kojoj će igrati Vardar, Larvik, Ferencvaroš i pobjednik kvalifikacionog turnira koji organizuje njemački Tiringer.

“To je naš prevashodni cilj, da odigramo što više utakmica i da kroz njih djevojke rastu i da budu spremne da se već u sezoni poslije predstojeće nose sa svim rivalima u Ligi šampiona, kao i za izazove u reprezentaciji Crne Gore.” – rekao je Adžić.

Đina vjeruje u prolaz

Lijevi bek Đurđina Jauković rekla je da ,,plave“ čeka težak posao.

“Prošle sezone smo igrale protiv Meca, tako da njih dobro poznajemo, iako su i one, kao i mi, podmladili ekipu. Bitighajm ima veoma dobru ekipu, sa golmankom iz Holandije i njene još tri sunarodnice, kao i još nekoliko veoma dobrih internacionalnki poput lijevog krila iz Danske Fie Voler. Dakle, biće teško, ali nadam se i vjerujem da ćemo proći grupu. Imamo dosta vremena da se spremimo, biće tu i dva meča kvalifikacija koje ćemo odigrati u dresu reprezentacije.” – kazala je Nikšićanka.

Send this to a friend