Rukomet

Adžić: Znamo kako je igrati u Larviku

foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti u subotu gostuju Larviku u utakmici drugog kola grupe A Lige šampiona. Nakon pobjede protiv Odenzea (31:28) u ”Morači”, izabranice Dragana Adžića u dobrom raspoloženju dočekuju duel protiv velikog rivala, koji je sezonu u elitnom takmičenju počeo ubjedljivim porazom na gostovanju francuskom Mecu (31:20).

Biće to 16. međusobni duel dvostrukog šampiona Evrope i norveškog velikana koji je trofej osvojio 2011.

“Želimo da napravimo korak više ka željenoj sportskoj formi. Znamo kako je igrati u Larviku, puno utakmica smo igrali protiv njih. Nemaju zvijezda koje su nekada nosile dres tog kluba, ali to je Norveška škola. Trenutno su u krizi rezultata, ali će tražiti neki naš maksimum i vjerujem da smo spremni za prvu pobjedu u gostima, za dobru energiju pred još teža gostovanja i teže utakmice”, kazao je Adžić.

Larvik i Budućnost do sada su igrali osam puta u Norveškoj i rezultat je takođe izjednačen 4:4. Posljednja tri međusobna duela odigrana u Larviku, pripala su našem timu, što je dodatni razlog da ”plave” s velikim optimizmom dočekuju i predstojeći duel.

“Biće težak meč, pogotovo što igramo u gostima. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe. Borićemo se, naš adut je odbrana. Ukoliko odigramo odbranu vjerujem da ćemo taj osjećaj prenijeti i u napad”, kazala je Ivona Pavićević.

Budućnost je drugi trofej Lige šampiona osvojila 2015. godine, upravo pobjedom protiv Larvika (26:22) u finalu završnog turnira u Budimpešti.

Subotnji duel u Larviku počeće u 18 sati i 15 minuta.

Send this to a friend