Rukomet Podgoričanke se zagrijavaju za sezonu

Ako nas zaobiđu povrede, možemo protiv svih

foto: zrkb.me

Budućnost je od danas na pripremama u Beranama, a po završetku bazične faze, “plave” će se okrenuti prijateljskim mečevima od 8. avgusta, zaključno sa septembarskim turnirima Regionalne lige.

Do prvog meča Lige šampiona sa Brestom u klubu vjeruju da će doći do željene forme. Ali, prije toga važno je da se prođu pripreme u kojima će manje-više sve igračice biti na približnom nivou. Osnovu za najteži dio posla napravile su tokom radnog odmora kroz individualne treninge.

“Upravo je ljeto, do početka priprema, jedini period kada možemo individualno da napedujemo. Konkretno, posvetila sam se jačanju leđa i ramena”, kazala je Đurđina Jauković.

Ambicije naših šampionki su veće u odnosu na ranije dvije godine. Ciljaju fajnal-for, vjeruju u kvalitet i sistem koji će ih sa nekim novim, ali i poznatim licima, odvesti do željenog cilja.

“Želimo korak više, a to je završni turnir. Ali, polako, korak po korak. Imamo dobar tim, sa dobrim pojačanjima, veću rotaciju i iskusnije igračice. Računam da smo i mi mlađe iskusnije nakon što smo odigrale dvije, tri sezone Lige šampiona. Ako smo pametne izvučemo dobro iskustvo. I to je, takođe, prednost u odnosu na prethodne sezone, kada smo bile i mlađe i pod velikim pritiskom. Smatram da smo sazrele i da će uz Majdu, Joku, Sanju, Barbaru i golmanku Sando, sve biti kako treba.”

Idealno bi bilo da Budućnost grupnu fazu završi sa maksimalnim učinkom. Čeka ih vruće gostovanje u Rumuniji, a suočiće se sa kvalitetom Bresta i sve više konkurentnijeg njemačkog Bitighajma.

“Znamo kakva je Valčea. Majda i Joka su nam pričale kakva su gostovanja kod njih. Teško će biti u Rumuniji. Ali, ako budemo na nivou, zdrave, pitaćemo se samo mi. I ostala dva protivnika su izuzetno kvalitetna. Što ne treba da čudi jer je Liga šampiona iz sezonu u sezonu jača. Uvijek odskoči tim, dva sa vrhunskim igračicama. Istina, mi želimo maksimalan broj bodova, a spremamo se za žestoku borbu.”

U glavnoj rundi Lige šampiona Budućnost će sigurno igrati sa Đerom i ostalim rivalima iz ove grupe.

A to znači da Budućnost u četvrtfinalu sigurno neće igrati sa aktuelnim šampionom.

“Đer i Bukurešt su favoriti, ali mogu, naravno, da se pobijede. Spremna i zdrava Budućnost može dobiti i muški tim PSŽ-a. Naravno, teško, ali kad je glava spremna onda je rezultat ostvarljiv. Pomenula sam da je Liga šampiona sve bolja i bolja. Pristižu neke nove igračice, za koje nijesmo ni znali, ali su džokeri u svojim ekipama. Svi se dobro spremaju i svako ima pravo da se nada.”

Potpuno očekivano Budućnost vidi šansu u odbrani, ali od Budućnosti se očekuje više dinamike i konkretnih stvari u napadu.

“Skockaćemo odbranu da bude kako želimo, a u napadu moramo biti odlučniji, konkretniji, ubrzati igru… Sa našim golmanima biće drugačije, jer će brži unos lopte promijeniti naš ritam. I za to ćemo imati vremena. Čekaju nas kontrolni mečevi da sve dobro testiramo, probamo i uklopimo.”

U Beranama svi neće mati isti tretman, neko će polako ulaziti u ritam rada, a neko svom snagom. Pitanje je od 8. avgusta na koga će sve, od prve utakmice sa Rumunkama, stručni štab računati.

“Prije dvije godine na pripremama sa Astrahanom, bilo nas je deset, zajedno sa dva golmana. Navikli smo na to, a ko god bude igrao, koristiće nam. Nama je svaki igrač bitan. Potrebno je pružiti podršku, ne stvarati pritisak, a mlađe kada dobiju šansu da igraju kako znaju, jer će nam posebno značiti.”

Poželjela je naša reprezentativka da povrede u širokom luku zaobilaze Budućnost.

“Upravo zbog svega što nam se dešavalo prošle godine kada smo se u deset dana povrijedile Milena i ja, ne treba ništa unaprijed pričati. Povrede remete, zbog toga želim da naša ekipa do kraja ostane zdrava. A onda u aprilu da pičamo o završnici Lige šampiona”, poručila je Jauković.

Send this to a friend