Rukomet

Alma Hasanić pod znakom pitanja za kvalifikacije

Alma Hasanić potvrdila je juče Areninu informaciju da je pod znakom pitanja za oba kvalifikaciona duela sa Slovačkom i Italijom. Golmanki norveškog Storhamara, do prošle godine Larvika, napuklo je rebro, a u ponedjeljak će selektor Dragan Adžić dobiti odgovor da li dolazi na pripreme.

“Super se osjećam, ali imam problem sa rebrom. Nijesam željela do ponedjeljka da se o tome priča, ali je selektor Adžić primjetio da nijesam igrala posljednji meč i pozvao me. U ponedjeljak ću znati da li dolazim na pripreme i hoću li braniti protiv ove dvije selekcije. Naravno, selektor je maksimalno korektan i kazao mi je da ne želi da rizikujem. Iskreno da vam kažem, pomalo sam bila iznenađena pozivom, ali Adžić je takav, sve prati i do igrača mu je stalo.” -kazala je Alma.

Bila je važniji adut za plasman Crne Gore na SP. Smatra da mlade „lavice” mogu mnogo.

“Oduševljena sam. Znala sam da je ekipa mlada, ali nijesam znala šta mogu očekivati. Cure su super, imaju isti cilj da postanu najbolje. Svjesna sam da u početku neće biti perfektno, ali dobrim radom sa Adžom u budućnosti će Crna Gora biti jaka reprezentacija.”

Kako gledaš na SP, ima li šanse za iskorak?

“Moramo da damo se od sebe, da budemo spremne. A niko ne može očekivati nešto veliko. Ali, ako nastavimo da treniramo jako i posvećeno kao do sada, možemo daleko, mada ne mogu reći koliko daleko.”

Ko je favorit, Norveška?

“Kod njih nema ništa drugo nego zlato. Sve drugo je poraz. Neće u javosti trener to kazati, ali čujem igračice kako pričaju. Navikle su na prva mjesta.”

Dugo si u Norveškoj, niko ih bolje ne poznaje, može li neko, nekad i kako da ih pomjeri sa vrha?

“Treniraju jako, kao mašine su. U stvari, kao roboti. Imaju tempo, ako im neko doskoči i popne se na taj nivo, što je za njih najgore, onda je sve moguće. Čak i na SP u decembru. Eto, Holandija je sa njima igrala brz rukomet, što je putokaz za ostale. To treba i mi da počnemo da igramo jer imamo mladu ekipu, brza krila…”

Mnogi smatraju da su Norvežanke mentalno najjače?

“Mentalitet je kod nas, Balkanaca, bolji. Razumijemo rukomet na skroz drugačiji način, samo što su ovo mašine i roboti i idu sve na silu.”

Kako se osjećaš u Hamaru – nova sredina, sa novm igračicama i sa nevjerovatnom Hajdi Loke?

“Pričala sam sa trenerom pred dolazak u Hamar i dao mi je inspiraciju. Više sam vjerovala Storhamaru, manje u Larvikov koncept. Vjeruju u mene 1000 posto, idemo na titulu, nadam se da ćemo izboriti naredne godine kvalifikacije za Ligu šampiona.”

Da li je zaista Loke najbolji rukometni profesionalac?

“Osmi dan nakon porođaja je trčala i radila testove. Bolja je bila od svih. Loke je mašina, daje se 100 posto, čovjek ne može da vjeruje koliko trenira, nestvarna je. Kao osoba je korektna, jednostavna i upravo je ona trebala Storhamaru.”  zaključila je Hasanić.

Send this to a friend