Rukomet Rukometaši na okupu

BiH idealna priprema za Yu grupu

Bajkoviti Grac u januaru će biti grad rukometa i to rukometa uglavnom sa ovih prostora. Crna Gora će tada u “ex Yu” grupi (Srbija i Hrvatska) i sa jednim uljezom (Bjelorusija) voditi velike bitke za prvi trijumf u istoriji na evropskim prvenstvima, za drugi plasman u drugu fazu kontinentalnog šampionata.

A idealan rival kao zagrijavanje za selekcije iz nekadašnje Jugoslavije upravo je još jedna reprezentacija iz naše bivše domovine. “Lavovi” su na neki način juče počeli pripreme za EURO 2020, okupili su se u okviru EHF sedmice i protiv Bosne i Hercegovine će imati prve test mečeve u petak u Tivtu i dan kasnije na Cetinju.

“Na EP se nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je što igramo protiv BiH, koja je tipični predstavnik balkanske škole rukometa”, poručio je na jučerašnjem presu golman “lavova” Nebojša Simić.

“BiH je idealna prilika da se spremimo za tu grupu EP puni smo elana i samopouzdanja, spremni da napadnemo grupu i izborimo drugu fazu šampionata.”

Selektor Crne Gore Zoran Roganović istakao je da su momci koji su se juče okupili, uz povrijeđene Miloša i Branka Vujovića, “lavovi” na koje računa za Evropsko prvenstvo.

“Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Ovaj kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo”, jasan je Roganović.

Velika snaga Crne Gore na Evropskom prvenstvu i ovog puta će biti pivot Nemanja Grbović.

“Dobro će nam doći ove pripreme kako bismo se još bolje uigrali. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra”, objasnio je Grbović.

EHF sedmicu i mečeve sa BiH odradiće Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Send this to a friend