Rukomet

Budućnost protiv FTC-a u LŠ: Potrebna nam je podrška navijača

Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti Bemaks igraće danas u Podgorici protiv mađarskog FTC-a prvu utakmicu osmine finala Lige evropskih šampiona.

Podgorički tim ligaški dio takmičenja završio je kao petoplasirani u B grupi sa šest pobjeda, remijem i sedam poraza. FTC je bio četvrti u A grupi sa sedam trijumfa, šest poraza i remijem.

“Radujemo se što ćemo poslije nekoliko sezona ponovo igrati u „Morači“, pozvala bih navijače da dođu u što većem broju, jer nam je njihova podrška izuzetno značajna. Vjerujem da smo zaslužile podršku izdanjima u drugom dijelu sezone. Dugo smo očekivale ovu utakmicu, ovo je bio naš cilj prije početka sezone i u tome smo uspjele, sve što bi dodatno ostvarile, bila bi senzacija. Ne možemo da budemo favoriti protiv FTC-a, jer imaju mnogo više igračica od nas, ali borićemo se od prvog minuta i pokazati zašto smo u eliminacionoj rundi”, kazala je Milena Raičević.

Budućnost i FTC i prije dvije sezone bili su rivali u osmini finala, a plasman među osam najboljih izborio je podgorički tim.

Podgorički tim prvi duel u Bemaks areni dobio je 22:19, dok je u revanšu poražen 29:28.

Duel u dvorani Morača počeće u 16 sati, a ulaz će biti slobodan. Revanš je naredne subote u Erdu.

Send this to a friend