Rukomet

Červar o grupi sa Crnom Gorom i Srbijom: Jako poštujemo svakog protivnika

foto: PIXSELL

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar izjavio je da da odlično poznaje snagu Crne Gore i Srbije, te poručio da “kauboji” imaju visoke ambicije na Evropskom šampionatu iduće godine.

Pored pomenutih selekcija sa Eks-Ju prostora, u grupi A nalazi se i Bjelorusija.

“Moramo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, sa Crnom Gorom smo igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo, pak, igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Želio bih poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku, jer oni su nam izuzetno važni”, kazao je Červar.

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić očekuje prvo mjesto u Grupi A.

“Jako zanimljiva grupa, sve ekipe sa prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno. Bjelorusija je reprezentacija koja nas je dosta mučila na puno takmičenja. Jesmo ih uvijek dobili, ali je bilo jako teško. Očekujem da prođemo i da budemo prvi, jer nam to donosi određenu prednost u nastavku EP. Mislim da možemo igrati sa svima, nikoga se ne moramo plašiti, samo je važno da budemo zdravi i kompletni”, rekao je Cindrić.

Hrvatska je dosad osvojila pet odličja na evropskim prvenstvima – dva srebra (2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji) i tri bronze (1994. u Portugalu, 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj).

Send this to a friend