Rukomet

Četvrtfinale je obezbijeđeno, slijedi tempiranje forme za mečeve odluke

foto: zrkb.me

Budućnost je u četvrtfinalu, a još nije dosegla maksimum. Što je prednost, jer do dvomeča za prolaz na fajnal for Lige šampiona, odigraće još tri utakmice i probati da dođe do prve pozicije. Što je drugi cilj, ne manje važan od prvog koji je ostvaren prije dvije noći kroz pobjedu nad Brestom.

Situacija, što je takođe dobro, je jasna. U međusobnom okršaju Budućnost je u boljoj poziciji od trenutnog lidera Meca, a Rostov je u prednosti za dva gola nakon trijumfa kod kuće. U pretposljednjem kolu “plave” igraju sa Ruskinjama, pobjeda veća od dva gola, uz pretpostavku da će i ostala dva rezutata biti povoljna, donijela bi im poziciju jedan u grupi 1.

Pauza u Ligi šampiona je do 23. februara, Budućnost gostuje u Danskoj, sa željom da kroz stabilniju igru dođe do novih bodova i bolje forme. Vjeruju da mogu, znaju u kojem dijelu da poboljšaju igru. Dobrih momenata bilo je u pobjedi nad francuskom ekipom, a stabilnost i hladnokrvnost u finišu, kada su se gošće približile na minus od gola, je novi detalj koji je falio prošle godine i u nekim ovogodišnjim mečevima.

“Apsolutno smo zadovoljni zbog mirnoće koju smo pokazali u tim nekim momentima kada je Brest stigao do minusa od gola. I to je bilo dobro iskustvo za nas. Nije bilo straha, euforije, jasno sam vidjela stabilnost i mirnoću na licima mojih saigračica”, kazala je Đurđina Jauković, koja je dominirala u pobjedi Budućnosti.

Budućnost je tehničkim greškama dozvolila rivalkama da se približe i lakim golovima povećaju samopouzdanje.

“Znamo da moramo i da možemo bolje, posebno u odbrani sa lošim vraćanjima, kao posljedica tehničkih grešaka. Poziciona odbrana je dobro izgledala, uspjeli smo da zaustavimo Anu Gros, ne i Mange i srednjeg beka. Jednostavno, nijesmo do te utakmice imali iskustvo igranja sa Španjolkom, sad imamo, što je dobro jer ćemo znati u Francuskoj kako da joj odgovorimo. Naravno, nijednu od igračica Bresta nijesmo potcijenili.”

Priželjkivale su ,,plave” i dobar ulazak u utakmicu.

“I bilo je tako, ali poslije smo pravili neke tehničke greške, pa su nas za malo stigle. Međutim, niko nije imao osjećaj da su blizu i nijesmo imali strah. U stvari, nijesmo razmišljale što ćemo sad. Kad je trebalo davale smo golove i branile se. Nije bilo stresa.”

Lijevi bek Budućnosti vidi šansu da glavnu rundu završe na vrhu, ali se ne opterećuje.

“Neće nas samo zadovoljiti plasman među osam. Želimo što bolje mjesto za četvrtfinale. Bilo bi idealno, iako nijedna pozicija ne garantuje prolaz na zavšni turnir, jer u četvrtfinalu nema slabih protivnika. Podizanje forme je cilj, Budućnost do nje može doći samo kroz Ligu šampiona. Samo kroz mečeve Lige šampiona možemo da vježbamo, zato nam je svaka utakmica bitna i svakom protivniku moramo dobro da se posvetimo zbog onoga što poslije dolazi”, istakla je Đina Jauković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Malchom X
Gost
Malchom X

Samo jako lavice,vi ste srce Crne Gore!

Send this to a friend