Rukomet

Crnogorske juniorke 13. u Evropi

Crna Gora nastup na Evropskom prvestvu za igračice do 19 godina u Sloveniji završila je na 13. mjestu.

U meču za plasman, izabranice trenera Tatjane Jeraminok savladale su Austriju 33:31 (15:15), što im je druga pobjeda u međusobnim duelima protiv tog rivala na šampionatu u Sloveniji.

Ujedno su to i jedine dvije pobjede za naše juniorke u Sloveniji, jer su doživjele četiri poraza (dva u grupi i dva u razigravanju od 9. do 16. mjesta), te službenim rezultatom dobile meč protiv Portugala, što je bilo dovoljno za 13. mjesto, ne i za plasman među devet najboljih timova koji su osigurali učešće na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji naredne godine.

U posljednjem meču na šampionatu, naše djevojke imale su prednost u najvećem dijelu meča, a Austrija je uspjela samo da izjednači u finišu prvog poluvremena. U nastavku su stvari ponovo došle na svoje mjesto, pa je ostvarena pobjeda protiv rivala koji je na šampionatu, takođe, upisao dva trijumfa.

Katarina Džaferović je bila sjajna i postigla 11 golova iz 16 pokušaja, Sara Gugač je šest puta zatresla protivničku mrežu, Anastasija Marsenić se pet puta upisala u strijelce, a Nađa Kadović četiri puta.

Tags
Send this to a friend