Rukomet

Lavovi, sad se pokažite!

foto: cro2018.ehf-euro.com

Razočaranje je riječ koja preovladava u domaćoj sportskoj javnosti nakon blijedog izdanja rukometne reprezentacije Crne Gore na startu Evropskog prvenstva.

“Lavovi” su protiv Njemačke bili potpuno indisponirani i nisu ličili na tim koji se podigao nakon svih problema u kvalifikacijama i osigurao treći uzastopni nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Jasno je da Crna Gora nije isti tim sa i bez najboljeg strijelca i igrača Vuka Borozana, međutim i u njegovom odsustvu, samo nekoliko dana prije Eura, puleni Dragana Đukića su izgledali fantastično u prijateljskom susretu sa organizatorom velikog takmičenja i favoritom za medalju – Hrvatskom.

Uprkos porazu, taj meč u Splitu ulio je dodatno samopouzdanje našim momcima, a navijačima dodatno podgrijao nade u dobar plasman na EP.

Nije sramota izgubiti od Njemačke, pa ni ubjedljivo kao što je to bio slučaj, međutim igrači u crvenim dresovima djelovali su anemično, dekoncentrisano i energetski potrošeno, iako je riječ o prvom kolu.

foto: cro2018.ehf-euro.com

Vladan Lipovina se jedini izdvojio, ali i on se prevashodno oslanjao na individualni kvalitet. Izostala je agresija i nadasve kolektivna igra, što nas je krasilo od dolaska Đukića na kormilo nacionalnog tima.

“Niko ne može biti zadovoljan našom prikazanom igrom. Ipak, nije nešto neočekivano, nije se dogodilo nikakvo iznenađenje. Jesmo odigrali loše, ali možda u ovom porazu nađemo neke dobre stvari. Da shvatimo da moramo još bolje, da damo još više, kako bi dobili neku utakmicu na Evropskom prvenstvu”, rekao je najiskusniji igrač Crne Gore Igor Marković, jutro nakon bolnog poraza od “pancera”.

Slijedi meč protiv Makedonije. Meč koji je prije starta Eura projektovan kao najvažniji i koji bi trebalo da nas lansira u drugu fazu. Međutim, sa igrom kao protiv Njemačke nemamo čemu da se nadamo. Svjestan je toga i selektor, koji je odmah nakon utakmice sa Njemačkom najavio promjene u sastavu i potpuno drugačiju igru. Ostaje nam da se nadamo da će svoje misli sprovesti u djelo. A, to je već na igračima…

“Stalno smo pričali o toj utakmici protiv Makedonije. Mislili smo da ćemo protiv Njemačke odigrati dobro, kako bismo na planu samopouzdanja na nivou dočekali meč protiv Makedonaca. Oni su savladali Sloveniju i na kraju možda ni naša pobjeda u sjutrašnjem meču neće biti dovoljna za prolaz dalje. Sve se zakomplikovalo”, jasan je Marković.

foto: cro2018.ehf-euro.com

Makedonci su u prvom kolu pobijedili Sloveniju, bronzane sa prethodnog Svjetskog prvenstva. Za neke je to veliko iznenađenje, za neke baš i ne. To je selekcija koja ima sjajne individualce. Špnskog stručnjaka na klupi i jednog od najboljih igrača na svijetu u posljednjih deset godina – Kirila Lazarova.

“Makedonija igra dobro. Imaju sjajnog trenera Raula, imaju Lazarova, Stoilova, dva dobra golmana – jedna ozbiljna reprezentacija. Nije me iznenadila njihova pobjeda nad Slovenijom, ali jeste njihova dobra serija od 7:0 kada su okrenuli rezultat. U današnjem rukometu je sve moguće, to je takođe pokazao i meč Švedske i Islanda”, zaključio je Marković.

“Lavovi” su sigurno svjesni očajne igre protiv Njemačke, ali sada se moraju skupiti. Dan odmora će im dobro doći da se pogledaju u oči i daju sve od sebe protiv Makedonije. Ukoliko to učine, toliko željena pobjeda i ispunjenje prvenstvenog cilja neće biti daleko.

Utakmica se igra u ponedjeljak od 20.30 časova.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PulaITivat<3
Gost
PulaITivat<3

Sretno Crnogorci sutra, Hrvati su uz vas, nadamo se najboljem!!!

cinik
Gost
cinik

Treba sad da se pokažu. Da naprave krug ufate onoga brkicu u sredinu, pa ko šta ponese.

Filipa
Gost
Filipa

Bravo za Odlicne Svedjane🇸🇪

cetinjanin
Gost
cetinjanin

Momci Crna Gora je uvjek uz Vas ma kako prosli na ovom takmicenju.Samo ucestvovanje na EP je veliki uspjeh.Ne mogu a da ne spomenem trenara koji se smijao kada smo primili go sa dva igraca vise.Nebi ga ti meni vodio ekipu strucnjace pa se smij tamo dje je to u trendu.

Sveto BD-BG 001
Gost
Sveto BD-BG 001

Kakav nepotreban pritisak se stvar! Oladite malo!

Daka
Gost
Daka

Ja i tri druga odemo do Zagreba, navijamo za nase i vratimo se. U areni je bilo 30-tak Crnogoraca i to rastrkanih pi cijeloj sali. Preko nekih Hrvata kupimo ulaznice, a nasi iz saveza nijesu mogli trebovati 200 karata na jednoj tribini, ljudi bi dosli i platili tih 20e za ulaznicu

Marko
Gost
Marko

Isto se meni desilo na Eurobasket 2011. Nas sedmoro iz Cg u cijelu dvoranu… i “nemaju karata”

Marko
Gost
Marko

Na kraju mi navijaci Finske poklone kartu

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

A sto vi znate u zirovnicu bez da pričate sa krmadima. Sasko da budeš dobar da ti nokte ne bih zakinuo.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

A ti cincur eto ti ih za ogradu ja sam ih obavestio a oni se rugaju. 👍

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Ukra zoran čokoladu niksicani 🖓sram da vas bude niksicani da pokažete na mene prstom da povežeš godine kao da je juče bilo.a mene samo nije jasno vi se stvarno nadate da će te kod mene doc. Ja jos nisam pao na takve grane i kad sam u gore situacije bio da ukradem ja imam majku koja je tu da pošalje… Više »

Anarhista
Gost
Anarhista

Sad se tek vidi koliki je kvalitet Borozana i motiv koji je davao drugim igračima svojom igrom i neizmjernim talentom.Steta sto ne mozemo biti optimistični,jer sa ovakvom igrom smo potpuni autsajderi,ali makar da pokazemo borbu u sledecim mecevima.Srecno!

Vuk
Gost
Vuk

ahaha treba li onakvu makedoniju od sinoc da dobijemo? ajmo mi doma jos malo da treniramo… kako su igrale livenija i makedinija sinoc ina da nas prospu.. to je realnost. napada nemamo bez jednu opxiju, kad je pokriju aj zdravo.. odbrana ne dobija utakmicu, mora se dat vise golova..

Drugar
Gost
Drugar

Ako se desi da se, što ja priželjkujem, u naredna dva meča ekipa podigne, da nadju igru, jer kvalitet imaju, isti ovi kriticari što se u rukomet razumiju kao u pogon svemirskog broda, pisaće hvalospjeve. Znali su oni, no nijesu htjeli da baksuziraju, bla, bla, bla… A momci su naš ponos svakojako – kad izadju onako kršni, od srca otpjevaju… Više »

HDZ Boka
Gost
HDZ Boka

Za to će osvojit drvenu medalju

Drugar
Gost
Drugar

Znaš li šta ja iščitavam iz tvog odgovora, Bokelj? Lament nad izgubljenim Kosovom pretočen u patološku mržnju spram onoga što je dio tebe, htio – ne htio, volio – ne volio! Zato, duboko te žalim, prijatelju. Daće Bog da ozdravi tvoje duhovno biće!

Za_bolje_sjutra
Gost
Za_bolje_sjutra

Ja bih bio presrecan kad bi uzeli “drvenu medalju”. Da znas sto znaci i za sta se kaze “drvena medalja” shvatio bi me. I shvatio bi koliko si lupio zeleci da ponizavas nase lavcine koje su neshvatljiv uspjeh napravili samim plasmanom na EP. Iduce EP, ako se srecom kvalifikujemo, kad Borozan bude zdrav i svi stariji i iskusniji za 2… Više »

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Napišite trasparent lavovi i munje nebeske na engleski pa okačite na utakmicu 😆😆😆😆

Blavor
Gost
Blavor

Slabo to nama nesto ide, cim sam vidio da su igraci zadovoljni s trenerom, odma mi ke jasno bilo kakve su kvalitete trenera…

razalRazal
Gost
razalRazal

Imamo potencijal,ali mi smo sami sebi najveci protivnik. Ubijedili ih mediji ili selektor, nema veze,da je meč sa Makedonijom odlučujući.Samo treba igrati na pobjedu protiv svakoga.

Filipa
Gost
Filipa

Ponosni smo na vas! Drzava od 650.000 stanovnika je u igri sa svjetckom elitom. Srecno lavovi!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Cuca
Gost
Cuca

Prvo nauči gramatiku…

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

Lavovi….lavovi….dalleko su oni od lavova….naseee morske kornjace…naprijed kornjace sunce vi zarko…🐢🐢🐢🌞

Realno
Gost
Realno

Brkati vrljo…pih

Cetinje
Gost
Cetinje

Momcima svaka cast sto su na prvenstvo, a ostalo nije realno da pobijedimo nikoga

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

Kakve su ove “patriotske”,to jest stamotne izjave pojedinaca,uf!NE TREBAJU NAM NEPRIJATELJI PORED OVAKVIH “PRIJATELJA”

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ja nisam razocaran , ponosan sam na ove momke kakav god rezultat ostvarili. Znaam da ce se boriti , a najbolje da ocekojemo da cemo velikane i trendsetere u rukometu kakvi su eto njemci ili svedjani redovno dobijati sa onakvim stanjem i onakvim ljudima u savezu . Za momke dubok naklon i postovanje !!!

Mett
Gost
Mett

Tako je! Sramota šta već danima prije prvenstva pa onda i juče sve pišu „novinarski stručnjaci rukometa“

cg 09
Gost
cg 09

Dobijamo i Makedonce i Slovence!!!!!

Realno
Gost
Realno

U tablicima hahahahahaha

Realno
Gost
Realno

U čemu da se pokažu….Hahahahahahaha u žderanju ćevapa hahahahahahaha…

Realno
Gost
Realno

Ajde poltroni lupajte minuse…dobijete li dnevnice od ovog odvratnog Radoičića….

Send this to a friend