Rukomet

Dan odluke: Tako blizu, a tako daleko

foto: fra2018.ehf-euro.com

Još jedna pobjeda i vjera u čudo. Od kraja prve faze Evropskog prvenstva rukometašice Crne Gore u igri za polufinale drži teorija, a srijeda će konačno biti dan odluke, konačno će biti jasno da li “lavice” u Pariz putuju da se bore za medalje, da li, ipak, za peto mjesto ili se vraćaju kući.

U posljednjem kolu glavne runde dame Pera Johansona od 15.45h napadaju Dansku, a ukoliko upišu i treći trijumf zaredom u ovoj fazi čekaće okršaj u 21h i navijati da Srbija napravi čudo i savlada Francusku.

U tom slučaju Crna Gora bi bila u polufinalu. Ukoliko savlada Dansku, a Srbija bude bez šansi protiv domaćina u Pariz će ići da se bori za petu poziciju, dok bi eventualni poraz danas najvjerovatnije značio i oproštaj od Evropskog prvenstva.

“Pariz i polufinale su tako blizu, a tako daleko”, realna je Katarina Bulatović. “Ništa nije u našim rukama. Idemo da pobijedimo, ostali neka rade svoj posao, a koliko će to biti dovoljno vidjećemo”.

Johanson: Znam matematiku

Nakon pomalo malerozne “nule” iz Nansija “lavice” su u nastavku prvenstva pokazale karakter i klasu, ali prije svega zbog kiksa sa Rusijom kada su izgubile dobijen meč, više nisu zavisile od sebe.

“Da, dobro znam matematiku”, poručio je iz Nanta naš selektor Per Johanson. “Ukoliko savladamo Dansku imaćemo male šanse, ali… Prije svega želimo da slavimo u našem meču, dođemo u situaciju da se nadamo, a zatim da navijamo za Srbiju protiv Francuske”.

Danska je jedno od razočaranja ovog turnira, ali…

“Danska je opasan tim, koji nije igrao dobro do sada, ali znamo njen potencijal, nema dilemu švedski stručnjak. Naravno, želimo da igramo naš rukomet. Da pokažemo respekt prema našim idejema, ali i prema rivalu”.

Gdje je Danska najopasnija?

Imaju jake bekove, sjajne šutere, dobru golmanku i tehnički dobra krila”, dodao je Johanson.

Pobjeda je uslov i da mislimo na Pariz

Kako je rasla igra Katarine Bulatović na ovom šampionatu, tako je rasla i igra Crne Gore…

Bila je teška utakmica protiv Srbije, slavile smo, ali odmah smo zaboravile taj duel i okrenule se Danskoj. Taj meč ćemo isto morati da dobijemo kako bismo uopšte i bile u prilici da idemo u Pariz”, jasna je Bulatovićeva.

Danska nije na nivou, ali Kaća dobro zna ko će “lavicama” danas izaći na crtu…

“Radi se o dobroj selekciji. Možda u posljednja dva duela to nisu pokazale, ali imaju fenomenalnih igračica sa kojima smo dosta puta igrale i koje su nas dosta puta mučile”, riječi su našeg desnog beka.

Rival je odličan, ali samo jedan ishod je u glavama naših rukometašica…

“Naravno, vjerujem da možemo do pobjede, ali moramo da budemo maksimalno koncentrisane, jer želimo da ovu grupu zatvorimo ako bude moguće možda i najboljom partijom do sada”, zaključila je Kaća.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuro VIVAX1918
Gost
Djuro VIVAX1918

Iskreno se nadam da ce se ljavice vratiti kuci vec sjutra. Iz sveg srca i duse navijacu za Dansku.

free samples
Gost
free samples

ja sam za to da nacija ostane dosljedna i da svi nocas slozno navijamo za Dansku!!! Ipak je ovo sto godina od okupacije !! Nikad vise 1918!
Bice zanimljivo vidjeti DPS botine kako navijaju…i za koga

Mrgud
Gost
Mrgud

A čiji si ti bot?

Mppg
Gost
Mppg

Či’ si ti butko?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Tako je Free. Otvorite karte. A ne ovi što pričaku: ja sam za Crnu Goru, ali ne volim Mila, Sveta, zadnje stihove himne, orla na zastavi, dva slova… Znam da će ove vaše izgubit od Francuske, sem ako se nijesu iznervirale što je Tači bio u trećem redu a Vučić u hodniku na proslavi, pa se zainate. I… Više »

Send this to a friend