Rukomet Za odlučujuće bodove

Danska i Norveška se vide sa Baltika

Marina Rajčić

Sistem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je takav da bi rukometašice Crne Gore već u nedjelju u najvećoj litvanskoj luci Klajpedi mogle da naprave odlučujući korak ka plasmanu na šampionat koji će 2020. organizovati Danska i Norveška.

“Lavice” će, nakon što su “oduvale” skromne Italijanke, u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv Litvanije meč na Baltiku u nedjelju počinje u 15 sati. Kako iz grupe 2 (u kojoj se nalazi još i Mađarska) na EURO idu dvije najbolje selekcije, jasno je koliko je ovaj meč bitan za dame Pera Johansona.

“Naravno da su ove utakmice bitne za nas, jer ih takođe nemamo puno do decembra i Svjetskog prvenstva u Japanu”, istakla je za Dnevne novine golmanka Marina Rajčić.

“Želimo i da se uigramo što bolje i da što spremnije dočekamo sljedeće okupljanje”.

Litvanija je samo jednom igrala na Evropskom prvenstvu i to daleke 1996, ali i bez te činjenice jasno je da su “lavice” veliki favorit u ovom duelu. Ipak, neće biti baš lako kao protiv Italije.

“Litvanija je dobra ekipa i sigurno će nam biti teže nego što je bilo protiv Italije”, nema dielmu Rajčićeva. “Izgubile su od Mađarica i sigurno će kući dati više od 100 odsto, tako da i mi treba da damo sve od sebe i da ih zaustavimo od samog početka”.

Gdje su Litvanke najopasnije?

“Najveća opasnost prijetiće nam od njihovih bekova”.

Šta bi moglo da riješi duel na Baltiku?

“Naša prednost je jaka odbrana i nadam se da ćemo ponoviti utakmicu protiv Italije i dolaziti do lakih golova”, zaključila je Marina.

Marina Rajčić je i na meču sa Italijom još jednom podsjetila koliko znači za igru za Crne Gore, a od tog duela na neki način je dobila i pojačanje na golu. Marta Batinović, nekadašnja golmanka Hrvatske, protiv “azurina” je debitovala na golu “lavica”.

“Marta je već dosta godina bila u Budućnosti i pokazala je šta zna. Zna naš sistem, tako da se odmah uklopila nije ništa novo za nju. Sigurno da će doprinijeti koliko je doprinosila u Budućnosti”, poručila je Marina.

Send this to a friend