Rukomet

Dati gol je bolji osjećaj od vrhunske odbrane

foto: zrkb.me

Jedanaest odbrana, koje su uglavnom bili ziceri, dva skinuta sedmerca (jedan majstorski nakon pokušaja loba Grejs Zadi) i čak dva postignuta gola više od nje u protivničkom timu postigle su samo Zadi i Lora Flip.

Marina Rajčić se vratila u svoj grad u velikom stilu već na drugom meču pred svojim navijačima golmanka Budućnosti je začarala bivši tim Mec, pa je onda i njenim saigračicama bilo lakše da upišu prvu veliku pobjedu ove sezone u Ligi šampiona.

“Poslije takve pobjede uvijek je predivan osjećaj dovoljan motiv da nastavimo u ovom ritmu”, poručila je Marina za Dnevne novine dan nakon nezaboravne noći u “Morači”.

Golmanka Budućnosti i reprezentacije Crne Gore prethodne tri sezone provela je u Mecu, sa sadašnjim rivalkama tri puta bila šampion Francuske, pa “skrivanja” na nedjeljnoj utakmici nije moglo biti.

“Naravno da mi je pomoglo to što ih znam, ali znaju i one mene, tako da je očigledno da smo ih dobro pripremili i odgovorile zadatku kao što mi znamo”.

Tokom prvog poluvremena jedan jak šut njenih bivših saigračica pogodio je Marinu u glavu da li je i to bio dodatan motiv za veliku predstavu?

“(smijeh) Na njega sam i zaboravila. Dešavaju se takvi udarci na utakmicama, ali ih shvatam kao svaki drugi šut nema razlike” otkrila je Rajčićeva.

Koji je bolji osjećaj kada se postigne gol ili nakon vrhunske intervencije?

“S obzirom na to da sam golmanka i da ne šutiram puno u ovom trenutku je bolji osjećaj kada postignem gol”.

Budućnost je na odmor nakon prvog poluvremena duela sa Mecom otišla sa “minus jedan” (10:9), a onda se na teren vratila ekipa koja je paklenom odbranom “izluđivala” francuski tim, pa je trebalo da prođe više od 15 minuta da Mec postigne prvi gol u drugom dijelu.

Šta vam je trener Dragan Adžić rekao na pauzi?

“Mi golmanke smo odvojene od igračica i dogovaramo se sa našim trenerom, ali sigurno su bile riječi podrške u svlačionici”, ocijenila je Marina.

Da li igra iz pomenutih petnaestak minuta drugog poluvremena donosi i najprestižnije trofeje?

“Jeste, to je ta naša igra. Taj žar, koji treba da imamo na svakoj utakmici i to nas sve vodi ka boljoj igri iz utakmice u utakmicu”, zaključila je Marina Rajčić.

Adžić: Marina je unijela svjetlost svojim povratkom

Partijom Marine Rajčić bio je oduševljen i trener Dragan Adžić. I ne samo tom partijom…

“Marina je unijela neku posebnu svjetlost i energiju povratkom iz Meca na svakom treningu”, jasan je Adžić. “Nekada će biti više odbrana, nekada manje, ali ona nosi sjajnu emociju i meni je srce puno”.

Trofejni trener je i jedno ubijeđen…

“Ona je sve ovo zaslužila i zato nam je i protiv Meca dala krila, a ubijeđen sam da će ovakvih njenih predstava biti još mnogo. Kada vidite sa kakvom profesionalnošću i željom trenira onda morate biti sigurni u to”, dodao je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lacky
Gost
Lacky

Bravo Marina, tvoj osmijeh i skromnost su stvarno pokazatelj izuzetne ličnosti.

Box
Gost
Box

Tako je!

Send this to a friend