Rukomet

Đina spremna za mečeve sezone

foto: zrkb.me

Mudro, strpljivo i bez gledanja u semafor. Ovako njena Budućnosti, smatra Đurđina Jauković, mora da odigra prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Vajpersa. Lijevi bek “plavih” se oporavila od povrede i biće spremna za dva najvažnija meča sezone. Optimista je, nada se da će njen tim u Morači, poput prošlogdišnjeg meča sa istim rivalom, završiti prvih 60, od ukupno 120 minuta. Priželjkuje vrhunski odgovor na brzu igru norveških igračica.

“Prije svega se osjećam bolje, počela sam sa loptom prošle sedmice, za sada nema nikakvih negatvnih reakcija. Zadovoljna sam”.

Pripreme za norveški tim su počele. U odnosu na prošlu godinu, Vajpers je preporođen.

“Bolje igraju prvenstveno zbog trenera i novih igračica. Dobili su svježinu. I taktički su kvalitetniji. Pobijedili su Bukurešt u Rumuniji, uz vrhunsku odbranu i lakim golovima”.

Na prvi pogled Vajpers kao da nema mnogo mana. Ali… U pozicionom napadu ne djeluje silno kao u tranziciji koju priželjkuju i kojom se hrane.

“Znamo koje je njihovo oružje, moramo zaustaviti brzu igru. Dosta lakih golova daju iz tranzicije. Mnogo trče, kako osvoje loptu daju gol. Naša šansa je da ih spriječimo u onome što najviše vole da rade”.

Budućnost će morati da povede računa i u napadu, lako prodate lopte mogu ih udaljiti od puta u Mađarsku.

“Svaka odbrana i gol su bitni, posebno u prvom meču. Moramo da budemo skoncentrisane i strpljive. Koliko će nam tek u drugom meču biti teško, ali… Vjerujem u tim, znam koliko su dale u posljednja dva meča, ne sumnjam da će i u naredna dva biti onako kako smo zamislili”.

U odsustvu kapitenke Milene Raičevič možda i najveća odgovornost je na leđima Jauković.

“Mogu da obećam trenutni maksimum. Kako će biti, vidjećemo. Imam još vremena, tek sam počela, a iskreno, ne razmišljam o tim stvarima. Treba da se opustim, ispred mene su još dvije sedmice. Dobro sam radila, odradila i neke individualne treninge sa Bojanom Popović i Draganom Adžićem, što me ohrabrilo”.

Iks faktor Vajpersa mogla bi da bude snaga sa gola. Katrine Lunde je golmanka ekstra klase.

“Znamo kako sa njom, a imaće i ona odbrana. Ne stoji samo na golu bezveze, nije osvojila sve što je mogla slučajno. Ali, ne treba da se opterećujemo sa njom, jer Vajpers ima osam reprezentativki koje su bitne koliko i Lunde. Nadam se da je nećemo razbraniti”, poručila je Jauković.

Send this to a friend