Rukomet

Dobra osnova za budućnost

Najperspektivnije pionirke iz devet crnogorskih klubova juče su utakmicama (između sebe) završile petodnevne pripreme u Podgorici.

Ukupno 40 rukometašica prošle su ozbiljan rad sa trenerom Ivanom Terzićem i Marinom Rakočević zaduženom za golmane.

“U posljednje tri godine, kroz sistem reprezentativnih aktivnosti prođe je čak 70 djevojčica. Uz to, rad sa njima kompletiran je kroz pet kampova, mjerenja i testiranja, prijateljskih utakmica kao najvažniji dio aktivnosti koje će se i ubuduće nastaviti. Nastavićemo sa planskim i sistematskim radom i u vremenu pred nama. Jedino tako možemo i dalje biti konkurenti na međunarodnoj sceni. Djevojčice ove uzrasne kategorije već drugu godinu takmiče se kroz Pionirsku ligu. Godinu ranije su počele sa zvaničnim utakmicama od prethodnih generacija. Neke od njih već igraju i Drugu ligu, gdje sa starijim i iskusnijim igračicama stiču iskustvo. Takmičarska aktivnost i utakmice su nezamjenljive u njihovom rukomet nom napretku. Svaka utakmica donosi nešto novo, svaki put neka nova djevojčica skrene pažnju na sebe. One koje pokazuju rukometni potencijal, se ne smijemo odreći ili joj ne pružiti šansu”, rekao je Terzić i doao:

“Uz što češća okupljanja reprezentacije u narednom periodu pokušaćemo da zakaže mo i nekoliko kontrolnih utakmica sa državama iz okruženja. ”

Terzić je napomenuo da zahvalnost duguju svim trenerima koji treniraju djevojčice. Zajedno možemo ići naprijed biti bolji i konkurentniji.

Send this to a friend