Rukomet

Dobra priča mladih lavica

Do prije dva dana Anastasija Babović, talentovana golmanka, odmarala je nakon obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Kaže da se osvježila, prijala joj je pauza, i da je sa mnogo elana stigla na pripreme juniorske reprezentacije koju 11. jula očekuje nastup na prvenstvu Evrope.

“Znam da se do sada radilo odlično, stručni štab nam je sve pripremio, a od naredne sedmice krećemo sa taktikom, analiziraćemo rivale i maksimalno se spremiti. Imamo zajednički cilj vrijeme je da pokažemo potencijal, karakter i potpuno sa glavama budemo na terenu. Tek onda rezultat neće izostati”, istakla je Babović.

Odlična atmosfera je vjetar u leđa mladim rukometašicama koje će u grupnoj fazi šampionata igrati sa domaćinom Mađarskom, Austrijom i Španijom.

“Teška grupa domaćin je, posebno u našem godištu, u vrhu evropskog rukometa, sa Španjolkama smo igrale prošle godine, bilo je neriješeno, a Austrija je iznenadila kvalitetom. Nedavno smo igrale sa Mađaricama na završnom turniru Lige šampiona u Budimpešti, do 25. minuta je bilo gol za golom, vodile smo u nekom trenutku dva gola i pokazale da možemo sa njima ravnopravno da igramo. U svakom slučaju, domaćina dobro poznajemo, a upoznale smo reprezentaciju Austrije prije dvije godine na kadetskom prvenstvu, a sa Španijom smo prošle godine igrale na Svjetskom prvenstvu. Ne bi trebalo da nas iznenade. ”

Naše reprezentativke, koje sa klupe predvodi Suzana Lazović, vjerovatno će krajem mjeseca odigrati neke kontrolne mečeve kao posljednji filter pred put u Mađarsku.

“Nezahvalno je prognozirati. U grupi smo sa kvalitetnim rivalima, a nadam se da ćemo pokazati što znamo. Stručni štab sve radi da se dobro osjećamo, a na nama je da vratimo na terenu.”

Send this to a friend