Rukomet

Đukić: Neće biti problema sa Nebojšom Simićem

Nebojša Simić

Selektor naših rukometaša Dragan Đukić vjeruje da neće biti nikakvih problema u saradnji sa povratnikom u nacionalni tim Nebojšom Simićem, kao i da Crna Gora može da bude prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu.

“Lavovi” će prve provjere pred kontinentalni šampionat imati u posljednjoj sedmici oktobra kada će u okviru EHF nedjelje igrati sa Češkom, a pored Simića u reprezentaciju su se vratili Vuk Lazović i Stevan Vujović.

“Sa Simićem sam sarađivao u januaru i nije bilo nikakvih problema, Vujović i Lazović dobro igraju i mislim da mogu da pomognu na Evropskom prvenstvu, naročito u odbrani. Vidjećemo kako će da se uklope u čitavu priču, da li sebe nalaze u ekipi, da li mi smatramo da su pravo rješenje. Naime, tokom kvalifikacija napravili smo pozitvnu hemiju i energiju i nećemo nikome dozvoliti da taj balans naruši. Kako god se zvao” rekao je selektor Dragan Đukić.

Crna Gora je dosad učestvovala tri puta na Evropskim prvenstvima. Naš tim još čeka prvu pobjedu.

“Crna Gora je i ranije imala blistave trenutke u kvalifikacijama, ali ih nije ispratila na velikim takmičenjima. Ova generacija je zrela da to promijeni. Na Evropskom prvenstvu ćemo biti u grupi sa ekipama koje su po rejtingu jače od nas, ali smo i kroz kvalifikacije pokazali da je papir jedno, a teren nešto sasvim drugo. Ova generacija se nikoga ne plaši. Maksimum očekujem u periodu kada su na programu Olimpijske igre, ali vjerujem da bi već u Hrvatskoj mogli da budemo jedno od prijatnijih, ako ne i najprijatnije iznenađenje šampionata”, uvjerava Đukić.

Evropsko prvenstvo održaće se u januaru sljedeće godine u Hrvatskoj.

 

Send this to a friend