Rukomet

Dva koraka do EURO-a, prvi neka bude rutinski

Norveška 2008, Danska 2014, Poljska 2016, i Hrvatska 2018. dio su istorije, a sada su Austrija, Švedska i ponovo Norveška zajedno odškrinuli kapije Evropskog prvenstva “lavovima”.

Sve što treba da urade momci Zorana Roganovića jeste da naprave još dva koraka i u januaru će se peti put (četvrti zaredom) naći među elitom Starog kontinenta.

Rukometašima Crne Gore ovog puta nije potrebno čudo, kao u nekim ranijem kvalifikacijama ili tokom ovih protiv Danske sada je dovoljno da savladaju selekcije koje realno nisu bolje od njih.

Danas u Farumu Farska ostrva, a onda u nedjelju u paklu “Morače” i Ukrajinu.

“Bez kalkulacija idemo na dvije pobjede, na drugo mjesto u grupi, pa da u nedjelju proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo”, poručio je naš golman Nebojša Simić, pred put u danski Farum grad u kojem svoje mečeve igraju Farani.

Mnogo je razloga za trijumf

“Lavovi” će, osim dva boda koja će ih približiti EURU, imati motiv i da se na neki način osvete Farskim ostrvima, koja su na startu kvalifikacija senzacionalno odnijela bod iz dvorane “Verde” u Podgorici. Ipak, prije svega misliće na vizu za Austriju, Švedsku i Norvešku.

“Mnogo je razloga zbog kojih moramo danas da slavimo, ali jedan od glavnih je da se i dodatno motivišemo pred odlučujući meč sa Ukrajinom”, nema dilemu Simić. “Ne smijemo da ih potcijenimo kao u prvoj utakmici, već da odigramo maksimalno izbiljno kako bi se osvojila ta dva boda, jer isto je velika razlika biti drugoplasirani ili trećeplasirani u grupi zbog grupa na Evropskom prvenstvu. Kad već imamo šansu za drugo mjesto, treba da idemo maksimalno u obje utakmice”.

Farska ostrva su neočekivano ispala mnogo teći rival nego što se mislilo…

“Sigurno je da su Farani malo neugodni i rekao bih dosta potcijenjeni od strane javnosti uostalom jedva ih je i Ukrajina dobila”, objasnio je golman “lavova”

Ma kakav umor ovo je najvažnije

Odlučujući mečevi kvalifikacija stižu na samom kraju sezone, ali ni to neće biti problem za rukometaše Crne Gore.

“Umor može da bude problem, ali iako je kraj sezone ovo su dvije najvažnije utakmice za sve nas najbitnije što individualno tako i kao ekipi. Zato znam da ćemo svi dati maksimum”, više je negojasan naš desni bek Stefan Čavor. “Nadam se da ćemo protiv Farskih ostrva moći da podijelimo minutažu, a onda protiv Ukrajine da damo sve za drugo mjesto i odlazak na Evropsko prvenstvo”.

“Lavovi” su u Podgorici dobro naučili kako večeras ne treba da igraju…

“Nismo odigrali u prvoj utakmici kako je trebalo, ali siguran sam da ćemo sada mnogo ozbiljnije pristupiti. Želimo da se vratimo kući sa pobjedom i da Ukrajinu dočekamo sa mnogo elana, velikom željom i pozitivnom energijom”, ocijenio je Čavor Sada su i Farska ostrva mnogo poznatiji rival?

“Radi se o dobroj reprezentaciji, drugačije igraju od nas, dosta su niži, imaju brze igrače, ali i visinu u odbrani… Sigurno će biti teško, ali spremili smo se, dosta smo ih gledali i kao što sam rekao vjerujem da ćemo se vratiti sa dva boda”, istakao je Čavor Slično kao njegova dva saigrača upozorava i desno krilo Marko Lasica.

“Neće biti lako, vidjeli smo u prvoj utakmici da Farani, iako smo ih svi smatrali autsajderima, to baš i nisu. Nama su uzeli bod, napravili su mnogo problema Ukrajini, tako da ćemo morati da budemo fokusirani i spremni kao što je bio slučaj protiv Danske”, smatra Lasica.

Meč u Farumu vodiće Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski, sudijski tandem iz Sjeverne Makedonije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Ajmo Crna Gorooo!!! Ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te!!!

marius
Gost
marius

Na vas je svaki Crnogorac ponosan . Srecno lavovi !

Lado Tajovic
Gost
Lado Tajovic

ajmo Crnogorci, sad kad je najteže. jači nego ikad

Send this to a friend