Rukomet

Htjeli smo da se istorija sporta Andrijevice pamti po nama

foto: Stefan Ivanović

Kakva sportska priča sa sjevera naše zemlje iz gradića koji nema dvoranu, koji otprilike ima stanovnika koliko je na Dan nezavisnosti stalo na tribinama hale u Bijelom Polju.

Rukometaši Komova iz Andrijevice pokazali su da u sportu nemoguće ne postoji i prvi put u istoriji osvojili su Kup Crne Gore. U finalu tog, za njih, nezaboravnog 21. maja 2019. savladali su Budvansku rivijeru (26:21).

A da li su momci sa Lima i dan nakon velike utakmice svjesni uspjeha koji su napravili.

“Sada jesmo, ali iskreno u početku je sve bilo kao san, jer je to zapravo i bio naš san”, rekao je za Dnevne novine Aleksandar Bakić, reprezentativac iz Komova i jedan od najtalentovanijih rukometaša Crne Gore. “Sada hladne glave, svjestan sam koliki smo uspjeh postigli za nas, naš grad i naše ljude”.

Andrijevica nešto tako ne pamti…

“Ovo jeste najveći uspjeh Andrijevice osjećaj je fantastičan i čast je biti dio ekipe koja obećava i koja je postigla sve ovo”, dodao je Bakić.

Komovi su u finalu u Bijelom Polju u 52. minutu imali minus dva (21:19), ali je onda uslijedila luda serija tima iz Andijevice.

“Jednostavno i u tim najtežim trenucima nismo odustajali, vjerovali smo, jer smo imali želju da prvi put baš mi ispišemo istoriju rukometa koja će se vječno pamtiti”, otkrio je Bakić. “Htjeli smo da se istorija sporta Andrijevice pamti po nama. A vjera nam se isplatila uspjeli smo”.

U velikom slavlju nakon meča jedan dio pehara se otkačio i pogodio upravo heroja Komova u glavu je li boljelo?

“Tu bol čak ni osjetio nisam”, kroz smijeh priča Bakić.

“Od previše emocija, vjerujte mi da ne znam ni da se desio taj trenutak. Srce mi je bilo puno tako da nisam ni osjetio”.

Klupska sezona je završena, ali za Bakića i ostale “lavove” tek slijede prave stvari Crna Gora u junu protiv Ukrajine i Farskih ostrva igra odlučujuće mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo.

“Da, još malo je ostalo. Sad mi slijede pripreme i za te mečeve biće i to veoma dobar rukomet, a mi kao i uvijek težimo najboljem. Vidjećemo šta će biti”, zaključio je Bakić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Gledaj kakva proslava sa našim zastavama! Tako je momci dobri,čestitam uspjeh i nadam se da ćete da nastavite tako.

Ragnar
Gost
Ragnar

Cestitam, bas mi je drago za andrijevicane!

Send this to a friend