Rukomet Grbić dane provodi kući

I Lavice ostaju doma: Itana trenira, kuva, čita, gleda serije i filmove…

Svakodnevno roditeljima ,,visim“ nad glavom da se čuvaju i pridržavaju mjera protiv korona virusa. Ako treba da se ode do prodavnice tu sam, kao najmlađi član porodice, ali striktno sa maskom i rukavicama” ispričala je “lavica” Itana Grbić, koja je već drugu sedmicu kod kuće i kao svi sportisti i građani Crne Gore iščekuje pozitivne signale.

Mlada rukometašica vedrim duhom razgrće oblake.

“Vi, novinari, radite,vama je banja”, šaljivim tonom nastavila je naša reprezentativka.

Porodica Grbić je malo razdvojena. Brat Petar – fudbaler Budućnosti, je na moru, Itana je sa roditeljima, a društvo joj prave bratanične Petra i Sara. Dan, kaže, brzo prođe. Čovjek se na sve navikne.

“Teško je svima, ali gledam da sve ispoštujem. Znam što se dešava kod nas i u svijetu. Upućena sam u sve. Koliko vidim teško da mlad i zdrav organizam virus može da poremeti. Ali, to, naravno, ne smije da utiče na našu disciplinu”.

Od jutra je u ful pogonu. Organizam je budan samo ako trenira, svjesna je Itana.

“Moram da treniram, jer ne mogu da dopustim samo da ležim i da jedem. Jer sam samo to prva tri dana bukvalno radila. Stvarno sam mislila da neće biti ozbiljno. Vjerovala sam da će se i kvalilifikacioni turnir održati, bez publike, ali vjerovala sam. Bila sam u fazonu, ajde, prva dva, tri dana biću kod kuće, a od nedjelje kreće rad sa reprezentacijom. Ali, desilo se što se desilo. Ovome se niko nije nadao. Ali, moramo biti hrabri i vjerovati”.

Na dnevnoj je komunikaciji sa klubom iz Rumunije.

“U grupi se javljamo i dobijamo potrebne informacije. Obaviješteni smo da je u Rumuniji vanredno stanje do 15. aprila, a nadaju se da će liga startovati početkom maja, ako sve bude po planu. Onda bih pakovala kofere za Bukurešt već 14. aprila. Ali, otom-potom. Zdravlje je na prvom mjestu, za ostalo će biti vremena”.

U okolnostima kada su sportski objekti zatvoreni, kada su trim staze i šetališta pod ključem, Itana po klupskom planu i programu odrađuje vježbe.

” Prvo: ne znam što je problem da ostanemo kod kuće! Sve statične vježbe radim kod kuće. Našla sam neki način. Kratko je, ali moram da treniram”.

Možda i Itani malo lakše boravak u zatvorenom pada.

“Da mi je neko u sred sezone ponudio da dođem kući da ostanem u stanu sa porodicom dvije sedmice, bez razmišljanja bih potpisala. Ali, ovo je, ipak, nešto drugačije. A možda je i kod mene malo drugačije, jer sam posljednji put u Podgorici bila prije dva i po mjeseca, pa sam se svega uželjela”.

Koje kilo više neće škoditi

TV, društvene igrice, knjiga…

“Brzo prođe vrijeme. Jedini problem je što sam se hrane uželjela pa me strah da ne dobijem koje kilo više. Mada, mislim, da mi to neće škoditi”.

“Dohvatila” se kuhinje

Sad je vrijeme i da se u kuhinju uđe.

“Nijesam neka kuvarica, znam osnovne stvari da spremim. Ali, kako imam puno slobodnog vremena, odlučila sam da se posvetim kuvanju”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Liovo
Gost
Liovo

Sto kuva o cemu vi u ovo vrjeme koga ona interesune

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Simpaticna rukometasica (bila) sad je kao i svaka druga eto joj lice kao da su je bumbari izujedali sve neki botoksi trle vrle.

Send this to a friend