Rukomet

Igraćemo kao da nam je posljednji meč u životu

Bolju potvrdu da su čuda u sportu moguća rukometašice Budućnosti nisu mogle dobiti od one koju su im u srijedu veče poslale njihove kolege iz reprezentacije Crne Gore.

Čudo protiv Danske odjeknulo u cijelom svijetu, a da li je vrijeme za još jedno u svega tri dana “plave” dame u Kristijansandu, u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, jure “minus pet” iz “Morače” Subota, od 18 sati čudo ili druga godina zaredom bez fajnalfora u Budimpešti.

“Trebaće nam veliko čudo i naših 100 odsto kao da igramo posljednju utakmicu u životu”, bila je jasna golmanka crnogorskog velikana Marina Rajčić.

Ako su one mogle u Morači…

Vajpers je u Podgorici slavio sa 24:19, ali ne treba zaboraviti da je Budućnost bila bez pomoći kapitenke Milene Raičević (završila sezonu) i sa tek oporavljenom Đurđinom Jauković, a da je i takvom sastavu propustila mnogo šansi.

“Sigurno ne smijemo da zaboravimo rezultat iz prve utakmice, ali revanš počinje sa 0:0 i kako su one pobijedile u Podgorici, onda možemo i mi na njihovom terenu”, poručila je Katarina Bulatović.

Isto mišljenje ima i Rajčićeva.

“Ako su one došle u Podgoricu i dobile nas sa pet golova razlike, vjerujem da i mi u Norveškojmožemo da uradimo isto. Čak i mnogo bolje”, smatra naša golmanka.

Čuda i “lavovi”

Budućnost u posljednje dvije godine ne blista na strani u tom periodu upisala je samo dvije pobjede (nad Odenzeom i Tiringerom) i remi (kod Bresta). A sada će osim pobjede trebati da bude i ubjedljiva.

“Sigurno da možemo da se nadamo prolasku. Prije svega treba da vjerujemo u to što radimo i da na teren izađemo hladne glave”, dodala je Katarina Bulatović, koja je potom podsjetila na nezaboravan meč “lavova”.

“Čuda su moguća vidjeli smo to u meču rukometaša protiv Danske, vidjeli smo i prošle sezone u Ligi šampiona. Nije to razlika koja je nedostižna u rukometu”, dodala je Kaća.

Marina Rajčić smatra da bi želja i vjera mogli da budu presudni na kraju…

“Tačno je da smo izgubile na svom terenu, ali to ne znači da ćemo u revanšu odigrati istu utakmicu, tako da moramo da vjerujemo prije svega u čuda”, istakla je Marina. “Mislim da su u prvom meču one samo vjerovale više od nas. Dosta smo tokom sedmice radile na samopouzdanju i da će nam to mnogo pomoći”.

Budućnost je ranije još samo jednom igrala u Kristijansandu prošle sezone kada je poražena 29:19.

Je li vrijeme za još jedno rukometno čudo iz Crne Gore?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Promjene
Gost
Promjene

Ne mozete tako igrati jer vam trener nece dati. To podrazumjeva brzi centar, igra bez golmana, sedam na sest, sa puno hazarda i trcanja a vi cete igrati sve suprotno. Na kraju se to i pokazalo kao tacnim. Knjiga je zatvorena, moraju se donositi radikalne mjere u strucnom stabu i koncepciji samog nacina igre Buducnosti kako bi se i publika… Više »

Gigi
Gost
Gigi

Strasno str igrale.

Bu2
Gost
Bu2

Ako je neko dokaz kako je sve moguce to ste vi.

Send this to a friend