Rukomet Ekipa i savez pružili joj podršku

Ivona Pavićević propušta Svjetsko prvenstvo zbog klupskog doping skandala

Crnogorska rukometašica Ivona Pavićević propustiće Svjetsko prvenstvo u Japanu zbog doping skandala koji je izbio u Rumuniji.

Ivonin klub, Korona Brašov, u središtu je skandala, pošto je utvrđeno da su minimum tri igračice te ekipe koristile intravenoznu lasersku terapiju, koja je zabranjena po pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA).

“Izražavanjem žaljenje što sam sam sebe dovela u ovu situaciju. Uvažavam odluku Saveza i selektora da ne putujem sa ekipom, smatrajući je ispravnom kako bi se spriječila i najmanja mogućnost da se naškodi državnom timu. Svim srcem sam uz ‘lavice’ i vjerujem da ću izaći jaka iz ove situacije i ponovo biti dio tima”, kazala je Pavićevićeva.

Rukometni savez se oglasio saopštenjem za javnost…

“Savez je u komunikaciji sa selektorom Perom Johansonom, a nakon sagledavanja svih mogućih reperkusija nastalih objavljivanjem informacije da je rumunski klub Korona Brašov za koji nastupa naša reprezentativka, koristio nedozvoljene metode u medicinskom tretmanu svojih igračica, odlučeno je da Pavićević ne bude dio tima za predstojeće takmičenje, dok se ne raščisti kompletna situacija oko ovog događaja. Ivona i u budućnosti ostaje dio našeg nacionalnog tima, jer smo uvjereni da svojim samostalnim činjenjem nije neko ko bi koristio nedozvoljena sredstva”, piše u saopštenju RSCG.

Oglasio se i selektor Per Johanson…

“Veoma mi je žao što se Ivona našla u ovoj situaciji. Ivona je i dalje naša lavica. Tim i ja dajemo joj podršku u svemu u ovoj teškoj situaciji”, kazao je švedski stručnjak.

Naš nacionalni tim danas je otputovao u Njemačku, gdje će u četvrtak protiv domaćina imati generalnu uvertiru za nastupjaući šampionat, koji počinje 30. novembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VJERNI NAVIJAC
Gost
VJERNI NAVIJAC

Da li je koristila ili nije jos nije utvdjeno Ali je ipak pametnije sto je ovako postupila , jer u slucaju dokazivanja da jeste , oduzeti bi nam svaki plasman I medalju koju bi osvijili . Svaku srecu njoj I dabogda da na kraju izadje bolje nego sto se predpostavlja, a nasoj reprezentaciji DA OSVIJI ZLATNU !

realno
Gost
realno

Vidi se da komentatori od sporta imaju gledanje iz fotelje. Kad se povrijedis, a profesionalac si, koji je pri tom bolje placen, a rumunski klubovi dosta ulazu u rukomet, nema tu hoces neces tretman, ides i ne pitas sto je u tretmanu, jer ako postavis pitanja letis. Imate snimak Fabija Kanavara dok mu tobos tretiraju povredu, on mrco pita sto… Više »

Kik
Gost
Kik

Ne kapiram, jel se ona dopingovala ili jos nije utvrdjeno koja je pa ih zato sve drže van SP?

Maestro
Gost
Maestro

Nije utvrđeno da se ona dopingovala, a svakako to ne bi radila na svoju ruku. Utvrđeno je da je klub imao praksu sa ovakvim medicinskim tretmanima. na nekim svojim igračicama. Reprezentacija je odlučila da je za svaki slučaj ne pozove na SP, da bi se izbjegla eventualna kazna. Ivona, ni kriva ni dužna se našla u nevolji. Ivona, imaš moju… Više »

Prč
Gost
Prč

Daj jel se dopingovala ili nije.zao mi je ako jeste,al moj licni stav je da kad sportista to uradi dobrovoljno bude suspendovan do kraja zivota.jedini nacin da se to zlo iskorijeni.ne interesuje me sto rade druge nacije i klubovi,volio bih da nasi sportisti ostanu cisti pa bili uvjek zadnji.ona zna jel il nije,na zalost,bila bi sa reprezentacijom da je “sigurna”… Više »

Navijač
Gost
Navijač

I jeli koristila doping, ili nije?Sve okolo, a ništa konkretno.Ako jeste ne kapiram kako Savez i ekipa mogu da joj pruže podršku. Ako nije, ne vidim što ne bi putovala na SP.

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Tačno tako.

med. teh
Gost
med. teh

Izgleda neki medicinski tretman koji je zabranjen. Ako je znala onda je to strasno, ako nije ne vidim sta je tu problem.

budala
Gost
budala

Pa I ako nije znala da tretman spada u doping, a koristila ga je, ona je svakako dopingovana I kao takva ne moze da nastupa

Zeta zemlja!!!
Gost
Zeta zemlja!!!

Nema tu jeli ili nije
Ako kaze direktor kluba da se koristi mora ili ce da sjedi na klupu!
Podrska iz ZETE!!

Hydra
Gost
Hydra

Tacno,ovo je sumnjivo,u centru skandala je upravo bivsa igracica Buducnosti Cristina Laslo,a ipak na prvenstvo idu Rumunke koje su joj saigracice u klubu ali ne i Ivona?

delboj
Gost
delboj

Pa, mene se cini da jeste. Vidim u njenoj izjavi da ne negira, nego zali. Steta ako je tako pogrijesila, mlada je djevojka. Nadam se da nije i da ce se brzo vratiti.

Maestro
Gost
Maestro

Nije ona ništa kriva, jer je klub imao takvu praksu. Svakako, koliko ja znam, nije utvrđeno da je ona bila podvrgnuta dopingu. Ne treba suditi, to je Rumunija, ko zna šta su oni njima govorili, o kakvim se medicinskim tretmanima radi…

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ispravka!!
RIBETINA…TOP!!

Psajko
Gost
Psajko

Jes.pri kraljici Mileni s brcima,top topova

gwido
Gost
gwido

Da -mada mi je majda zlato moje

Send this to a friend