Rukomet

Janović: Lipovina i Borozan igraju za CG, čeka se Simićevo DA

Rukometaši Vladan Lipovina i Vuko Borozan ostaju u reprezentaciji Crne Gore, potvrđeno je iz Ministarstva sporta.

To je definitivna odluka dvojice crnogorskih reprezentativaca koju su jutros imali odvojene razgovore sa ministrom sporta Nikolom Janovićem i na kraju ga uvjerili da ih u tome niko i ništa neće pokolebati pa čak ni, kako su ustvrdili „neadekvatan odnos Rukometnog saveza Crne Gore prema muškoj rukometnoj reprezentaciji“.

Pozdravljajući njihovu odluku, ministar Janović je mladim crnogorskim reprezentativcima zahvalio što će ostati vjerni i odani reprezentaciji Crne Gore i što će na taj način staviti tačku na priče o napuštanju reprezentacije, uz nadu da će primjer Lipovine i Borozana slijediti svi crnogorski reprezentativci, uključujući i rukometaša Nebojšu Simića sa kojim je ministar tim povodom takođe razgovarao.

Rezultate i požrtvovanost, koje naši najbolji sportisti pokazuju dok pod crnogorskom zastavom osvajaju najsjajnija odličja, ne samo da u svima nama bude neizmjeran ponos, već će, uvjeren je ministar Janović, to motivisati veliki broj djece i mladih i biti im uzor da se bave sportom, sanjajući da će i oni jednog dana obući nacionalne boje naše države.

Ministar Janović je Lipovinu, Borozana i Simića tokom razgovora pozvao da u Ministarstvu sporta prepoznaju adresu na kojoj ih čeka institucionalna podrška u dostizanju vrhunskih sportskih rezultata, ali i odgovor na sve izazove i probleme sa kojima se na tom putu suočavaju svi naši reprezentativci.

Ministar Janović je već za početak sljedeće sedmice zakazao zvanični satanak sa čelnicima Rukometnog saveza, na kojem će, kako je najavio, jedna od najvažnijih tema biti uslovi u kojima treniraju crnogorski reprezentativci i odnos Saveza prema našim najboljih rukometašima i njihovim potrebama.

„Želimo da za mušku rukometnu reprezentaciju prije svih igraju naši sportisti, nema boljih“ – kazao je ministar Janović, zaključujući zvanične telefonske razgovore sa reprezentativcima Borozanom, Lipovinom i Simićem, koji su na pripremama van Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Honor
Gost
Honor

Ministre,banke ne dajes nikome a ovamo populizam,mirenje…
Niko od novembra nije dobio centa,tako ne moze savez da funkcionise!!!

mašan
Gost
mašan

ministre nijeste riješili stanje u RSCG .oni nijesu bili problem niti su ga stvorili. pokušali su svojim obraćanjem skrenuti pažnju na haotično stanje u rscg. to se mora pod hitno rasčistiti. bez toga može se odraditi jedno okupljanje, rukometna blamaža i još viš problema.

mitar
Gost
mitar

Ne smije ministar da se miješa u sportske saveze,jedino može da kontroliše njihove statutarne obaveze.Zato može da razgovara sa igračima jedan na jedan,dobronamjerno.

mitar
Gost
mitar

Vlada Duška Markovića radi,ostali prave perfomanse.

Ostoja
Gost
Ostoja

Konacno da imamo jednog ministra da nesto korisno radi. Nijesam simpaziter DPS-a, ali jesam Nikole Janovica. Pokazao je aktivan i pozitivan odnos. Za razliku od blavora iz RSCG.

Blavor
Gost
Blavor

Sad opet ocekujemo zlatna odlicja od ovih magova rukometa…

Send this to a friend