Rukomet Rukometašica Budućnosti seli se u Francusku

Jauković odlazi u Brest: Vrijeme je za novi izazov

foto: zrkb.me

Đurđina Jauković potpisala je dvogodišnji ugovor sa Brestom, potvrđeno je iz francuskog kluba.

U ugovor je unesena klauzula da saradnja može da se i nakon toga produži za još 12 mjeseci.

“Veoma sam uzbuđena zbog potpisivanja ugovora i radujem se što ću se pridružiti novom timu u sljedećoj sezoni. Veoma sam zahvalnu treneru, saigračicama i cijelom klubu Budućnosti. Ovdje sam postala igrač i klub mi je mnogo dao, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu. Međutim, osjetila sam da je vrijeme za novi izazov”, rekla je Đina Jauković.

Vjeruje da će njena karijera nastaviti da ide uzlaznom putanjom.

“Nadam se da će ovo biti lijepo iskustvo. Svakako je veliki izazov za mene. Daću maksimum da postanem dio tima i pomognem mu u ostvarivanju odličnih rezultata. Brest je veoma brzo napredovao. U Budućnosti smo na Brest uvijek gledali kao na odličnog rivala i pripremali se veoma studiozno za mečeve Lige šampiona”, dodala je crnogorska reprezentativka.

Zadovoljstvo nije krio ni trener francuske ekipe.

“Srećan sam zbog Đininog dolaska. Bio sam veoma iznenađen kada nam se pružila prilika da je angažujemo. Napustiće klub za koji je bila jako vezana, što svjedoči da ima povjerenje u nas. Iako ima samo 23 godine, već je veoma iskusna jer je nastupala na međunarodnim takmičenjima visokog nivoa. Igrala je u Ligi šampiona, kao i u reprezentaciji, još od 2014. godine. Donijeće nam snagu u napadu jer ima sjajan šut, kao i čvrstinu u odbrani”, rekao je trener Bresta Loran Bezo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

I golmanka Sando napusta Buducnost.Odlazi u Nemacku u Bitigkajm.

Mladen
Gost
Mladen

Đina će prodisati kad dođe kod nekog normalnog trenera, moraće da smrša, manje će igrati odbranu,,,,

Mladen
Gost
Mladen

Adžo ih rašćera sve.

Marko
Gost
Marko

Sad možete ključ u bravu.

Sasa
Gost
Sasa

Mislim da je ovo dobra vijest za Crnogorsku reprezentaciju, čiji je Đina ključni igrač. Evidentno je da u Adžićevom prevaziđenom sistemu Đina nije mogla napredovati. Vjerovatno je viđela kako je prošla Milena Knežević/Raičević koja je prošla put od vrhunskog srednjeg beka u Evropi, koji je nerijetko davao 8 do 10 golova po utakmici. Ako već Adžić ne ide, onda je… Više »

Send this to a friend