Rukomet Selektor lavica komentarisao žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo

Johanson: Igraćemo u jakoj grupi, ali imamo sjajne rezultate protiv velikana posljednjih godina

Crna Gora je u težem dijelu „kostura“ na Evropskom prvenstvu koje će u decembru biti održano u Danskoj i Norveškoj, ali ima kvalitet i u prethodnim godinama pokazala je da može da igra i protiv najjačih evropskih timova.

To je komentar selektora Pera Johansona nakon što je žrijebom odlučeno da će rivali „lavicama“ u Herningu biti aktuelni šampion Evrope – Francuska, jedan od domaćina prvenstva – Danska i Slovenija koja je bila protivnik i na posljednjem šampionatu Evrope prije dvije godine.

“Kao što sam rekao i prije žrijeba, spremno ćemo dočekati bilo kojeg protivnika. Može se reći da je naš dio „kostura“, odnosno grupe A i B, jače od grupa C i D. Igraćemo protiv sjajnih timova već u preliminarnoj fazi, a ukoliko ispunimo cilj, okrećemo se izazovima u glavnoj rundi, gdje nas čekaju timovi iz grupe B u kojoj su Rusija, Švedska i Češka. I ta grupa je jaka, ali to je očekivano na Evropskom prvenstvu. Ipak, znamo da smo i mi dobra ekipa i da imamo dobre rezultate protiv sjajnih timova u nekoliko posljednjih godina. Žrijeb je završen i sada možemo da počnemo sa pripremom protivnika”, kazao je Johanson, koji je u Herningu 2010. godine osvojio srebrnu medalju sa reprezentacijom Švedske, koja je u finalu Evropskog prvenstva poražena od Norveške.

Send this to a friend